Wat is de beste overgrip om padel te spelen? Ontdek onze favorieten per merk en design.

Ontdek de top van de beste padel overgrips om je grip te verbeteren en controle te behouden bij elke slag

Naar onze mening zijn overgrips een van de meest gebruikte elementen in de padelwereld en tegelijkertijd het meest vergeten, omdat we ze soms niet het belang geven dat ze verdienen.

Elke keer dat we meer modellen en merken overgrips vinden, willen we daarom vandaag een review doen van de beste padel overgrips die we op de markt kunnen vinden.

Top van de beste padel overgrips

De overgrip is een fundamentele aanvulling bij het spelen, of het ons nu in staat stelt om de originele grip van het racket intact te houden, of het kan onze grip verbeteren door de dikte van het handvat uit te breiden en het comfort van ons padelracket te verbeteren, het is ook een element dat niet voldoende wordt gewaardeerd om zijn nut bij het voorkomen van schuren of verwondingen aan de handen.

Wat de reden ook is dat je besluit om het te gebruiken, we hebben een top meegenomen die de beste overgrips op de markt samenvat. Je kunt in onze video zien waar we een volledige analyse presenteren van dit zeer belangrijke accessoire als het gaat om alles geven op de baan.

Voordelen en sensaties

Nadat de belangrijkste voordelen zijn beoordeeld, is het belangrijk om te weten welke soorten modellen we kunnen vinden. In grote lijnen vinden we:

  • Overgrips met een glad ontwerp: het is de meest traditionele, omdat het wordt gebruikt in andere soorten racketsporten zoals tennis. Het gladde ontwerp geeft ons optimale grip en grote duurzaamheid.
  • Geperforeerde of gedessineerde overgrip: dit is een variant van de traditionele en voor veel spelers is het de geweldige oplossing geworden voor hun zweetproblemen. Dankzij de perforaties of het patroon op het oppervlak zorgen ze voor meer ademend vermogen en voorkomen ze dat het racket uit de handen glijdt. Ze zorgen dus voor extra grip.
  • Gekleurde overgrips: je vindt ze met een glad oppervlak en ook met perforaties. Normaal gesproken worden ze meer gekocht voor esthetiek dan voor kwaliteit, omdat ze door de kleuring die ze krijgen om de kleur te bereiken veel sneller verslijten, dus we zullen meteen merken dat ze hechting verliezen.

De grote voordelen van de nieuwe Overgrip modellen zijn te vinden in de mogelijkheid om uit het brede scala aan ontwerpen en functies te kiezen welke we nodig hebben om aan de behoefte in ons spel te voldoen en zo het volgende niveau te bereiken.

Wilson Comfort Profiel Overgrip Wit

Wilson Comfort Profiel Overgrip Wit
AANBIEDING: € 4,81
Adviesprijs: € 8,00

Wilson Comfort Profiel Overgrip Wit

We beginnen met de Wilson Overgrip , zonder twijfel het merk waar de meeste spelers de voorkeur aan geven. Het biedt een grote verscheidenheid aan ontwerpen en presentaties, zowel in verpakkingen van 3 als in kubussen van 60 stuks. De bestsellers zijn het comfort en het gevoel. De comfort exemplaren zijn iets dikker, waardoor ze meer grip bieden, hun reliëf zachter is en de impact van de bal beter dempt.

Integendeel, de feel versie is dunner, dus ze bieden betere sensaties bij het oppakken van het racket. Als nieuwigheid zijn deze absorberende overgrips onlangs uitgebracht, met een glad ontwerp en een meer fluweelachtige textuur om te gebruiken in de uitstekende rackets van Wilson Pádel, zowel in natte omstandigheden als voor spelers die veel zweten.

Om al hun pakketten af te werken, hebben ze een klein proefgebied zodat je de textuur kunt aanraken en een idee kunt krijgen van de aanraking die ze bieden.

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip
AANBIEDING: € 5,96
Adviesprijs: € 7,00

Dunlop Tour Pro Mix Overgrip

We gaan verder met de Dunlop overgrips, een merk dat niet zoveel variatie biedt maar zich richt op 2 soorten best verkochte modellen. De Tour Pro serie met een glad design en de Tour Dry serie met microperforaties.

In beide series vindt u een verscheidenheid aan kleuren, maar ze behouden allemaal dezelfde dikte. Er is geen model dat dunner is dan de Dunlop overgrips die worden gekenmerkt door een comfortabele grip en een goede prijs kwaliteitverhouding.

Overgrip Bullpadel Sensogrip

Overgrip Bullpadel Sensogrip
AANBIEDING: € 9,00
Adviesprijs: € 9,95

Overgrip Bullpadel Sensogrip

We gaan verder met andere van de best verkochte overgrips: die van het merk Bullpadel. Ook hier vinden we veel variatie: je kunt kiezen tussen een glad en geperforeerd ontwerp en een grote verscheidenheid aan kleuren, zodat je je padelracket kunt personaliseren.

Het merk heeft ook een dunnere overgrip ontwikkeld, de witte sensogrip die 25% dunner is dan de klassieke. Om de blister af te werken, bevat deze ook een klein proefgebied, zodat u een idee kunt krijgen van de aanraking.

Overgrip Adidas Tacky Wit

Overgrip Adidas Tacky Wit
AANBIEDING: € 6,95
Adviesprijs: € 7,50

Overgrip Adidas Tacky Wit

We gaan verder met Adidas overgrips, een merk dat meer inzet op geperforeerde overgrips in verschillende soorten kleuren.

Ze hebben een gemiddelde dikte in vergelijking met de rest van de modellen en bieden een uitstekende hechting en weerstand tegen zweten dankzij hun oppervlak met perforaties, waarvan de witte het meest duurzaam zijn.

Overgrip Head Padel Pro Zwart

Overgrip Head Padel Pro Zwart
AANBIEDING: € 5,95
Adviesprijs: € 8,00

Overgrip Head Padel Pro Zwart

We zien nu de HEAD overgrips, waar we de klassieke Padel Pro met een glad oppervlak en verschillende soorten kleuren kunnen vinden, samen met deze Xtrem Soft overgrips, die veel zachter en meer opgevuld zijn dan de rest van de modellen van het merk.

Ze hebben een cirkelvormig patroon om het zweten op de handen beter onder controle te houden. Ons gevoel is dat ze over het algemeen goede grip bieden en ook behoorlijk resistent zijn.

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip
AANBIEDING: € 6,91
Adviesprijs: € 8,95

Babolat Pro Tour Comfort Overgrip

We gaan verder met een andere padel en tennis specialist: Babolat . Ze worden gekenmerkt door hun grote duurzaamheid en comfort. We houden echt van de Pro Tour Comfort lijn, die een beetje dikker is, dus we hebben een zeer comfortabele grip en een fantastische duurzaamheid.

Aan de andere kant wordt de Pro Response Feel lijn gekenmerkt door zijn meer eindige ontwerp, waardoor de sensaties die de speler heeft worden verbeterd en een betere zweetabsorptie wordt bevorderd. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en hebben ook een proefvlak om je gevoel te voelen.

JOMA Club Kussen Overgrip

JOMA Club Kussen Overgrip
AANBIEDING: € 7,95
Adviesprijs: € 9,00

JOMA Club Kussen Overgrip

We eindigen met Joma , overgips van gemiddelde dikte die een wit en geperforeerd Dry model hebben, maar de meeste zijn effen en gekleurde modellen, dus ze bieden een goede aanraking en grip.

Ze worden verkocht in verpakkingen van 3 en ook in kubusformaat. Onze indruk is dat ze perfect hun functie vervullen en niet de duurste zijn, dus doe zoals wij en geef ze een kans!

Opinie en vergelijkend

Wilson gekleurde overgrips
Gekleurde Wilson Overgrips

Om de vraag van een miljoen dollar af te ronden, wat zijn de beste overgrips op de markt? Naar onze mening de Wilson Comfort overgrip of de geperforeerde. Uit onze ervaring zijn ze niet alleen de bestsellers, maar na jaren van ontwikkeling zijn zij degenen die de beste resultaten op het circuit geven als het gaat om het evalueren van aspecten van duurzaamheid, absorptie en aanraking.

Tot zover onze selectie van de beste overgrips, waar je een grote verscheidenheid aan accessoires kunt vinden en zo kunt genieten van alle nieuwe voorstellen die merken dit seizoen aanbieden.