Hoe een padel racket te kiezen

We leggen de sleutels uit om te weten hoe u het juiste paddle-tennisracket kiest in relatie tot zijn kenmerken. Het is de grote vraag die elke beginnende padelspeler stelt: wat is mijn perfecte padelracket?

Het is de grote vraag die iedere amateurspeler zichzelf stelt: wat is mijn ideale racket? Hoe weet ik welk mes ik moet kiezen? Wij geven u de sleutels om de juiste padelrackets te kiezen in relatie tot hun kenmerken.

We hopen dat je met deze eenvoudige richtlijnen en wetende welk spelniveau je hebt, je geavanceerde padelracket kunt kiezen.

Hoe kies je het perfecte padelracket?

Het eerste dat u moet doen voordat u een racket koopt, is om duidelijk te zijn over ons niveau van padel. Als we net zijn begonnen met padel, kunnen we een powerracket kopen om de coolste op de baan te zijn, maar het is zeer waarschijnlijk dat dit niet het ideale racket voor ons is, omdat het oncontroleerbaar zal zijn.

Weten op welk niveau we spelen is gemakkelijker, maar hoe kunnen we onze speelstijl kennen? Hiervoor moeten we enige ervaring op het circuit hebben.

  • Zijn we beter in aanvallen, verdedigen of gedragen we ons in beide facetten evenwichtig?
  • Bij wat voor soort slagen zijn we dodelijker: schoten, salvo’s, lobs?
  • Heb ik graag veel controle, dropshots?
  • Begin ik net of heb ik een hoog niveau?

Als we eenmaal duidelijk zijn over ons niveau en onze speelstijl, kunnen we weten welk type racket we nodig hebben voor ons type spel.

De vorm van het padelracket

Een van de belangrijkste factoren bij het kiezen van een mes is de vorm. Op de markt zijn er drie basistypes van padelrackets volgens hun vorm:

Shapes Padel Rackets
Shapes Padel Rackets
  • Ruitvormige rackets: het is een racket dat geschikt is voor krachtige, aanvallende spelers en met enige ervaring. De sweet spot is klein en de balans hoog, wat betekent dat het voor onervaren spelers niet makkelijk is om te controleren. We moeten onze techniek verfijnen voordat we deze padel racket bereiken. Het is een veel voorkomende racketvorm onder professionele spelers.Als je de catalogus met powerrackets wilt ontdekken, bezoek dan onze winkel.
  • Druppelvormige padel rackets: het is tegenwoordig de meest voorkomende vorm omdat het een balans biedt tussen kracht en controle, zodat het kan worden gebruikt door spelers met verschillende stijlen en ervaring. De sweetspot is breder en de balans is evenwichtiger Zie catalogus van multifunctionele rackets.
  • Ronde padelrackets: het is de vorm die spelers die controle zoeken ten goede komt. De sweetspot is breed en de balans laag. Het is gemakkelijk te gebruiken. Het is perfect voor spelers die nieuw zijn in padel of voor padel spelers die liever kracht opofferen voor meer controle en efficiëntie bij het slaan.Zie catalogus met controlerackets.

Het gewicht van de padel racket

Het is een factor die soms onopgemerkt blijft, maar waar we rekening mee moeten houden, het is erg belangrijk om te weten hoe we het gewicht moeten kiezen:

  • Hoe groter het gewicht, hoe groter de kracht die onze slagen zullen ontvangen.
  • Een licht racket daarentegen is beter hanteerbaar en zorgt voor meer finesse in het spel.
  • Over het algemeen ligt het aanbevolen gewicht van een padelracket voor een man tussen de 360 en 370 gram.

Om overgewicht te voorkomen als we meerdere overgrips of beschermers plaatsen, is bij vrouwen 350-360 normaal, afhankelijk van deze gewichten en als we een agressiever en krachtiger spel hebben, kunnen we het gewicht verhogen.

Soorten rubbers in een padel tennisracket, EVA of FOAM rubber?

Kern: de twee meest gebruikte materialen voor de kern van het racket zijn EVA rubber en foam. EVA rubber is hard, minder flexibel en maakt het ook moeilijk voor de bal om eruit te komen , maar de duurzaamheid is groter, daarnaast zijn de belangrijkste kenmerken van padelrackets controle en kracht, de meeste fabrikanten gebruiken ze.

Het FOAM heeft de kenmerken die volledig in strijd zijn met EVArubber, het is zacht, het heeft een gemiddelde controle, een gemiddeld vermogen en een spectaculaire balopbrengst, aan de andere kant is de duurzaamheid inferieur, het geluid van deze rackets is karakteristiek.

Er is ook een derde type kernel dat beide combineert.

nucleo tipos de goma palas
Soorten rubbers in de kern van Adidas padel rackets

Het wordt ‘hybride’ genoemd en het is een zacht maar resistent rubber, dat is gemaakt van een schuimkern met buitenranden van EVA rubber, Nox heeft het verwerkt in de nieuwste padel rackets.

Hybride is de mix van de twee voorgaande. Het belangrijkste kenmerk is dat het de stabiliteit van het racket verhoogt en tegelijkertijd trillingen vermindert.

Deze verbinding werd stopgezet na het verschijnen van EVA Soft rubber. Het is een materiaal dat is samengesteld uit EVA maar met een betere dichtheid zodat de aanraking zachter is, dus de eigenschappen kunnen tussen schuim en eva zijn.

Sweet spot en balans van padelrackets

Het zijn twee variabelen waarnaar we hierboven hebben verwezen en waar we het altijd over hebben in sporten zoals padel. De sweet spot is de ideale plek om de bal te raken, die ruimte op het racket waar de slag sterker en preciezer is. Hoe verder we van de sweet spot komen, hoe minder precisie en kracht.

Van zijn kant wordt de balans bepaald op basis van waar de padel racket zijn zwaartepunt heeft . Een balans dichter bij de schacht bevordert de controle en een balans dichter bij het Head bevordert de smash of volley.

Types of rackets and their balance
Soorten padelrackets en hun balans

De balans is in het algemeen direct gerelateerd aan de vorm van het mes, als we het mes bij het midden zouden nemen en op een schaal zouden plaatsen, zouden we weten of het mes neigt naar het handvat , lage balans of naar het tegenovergestelde deel, het Head , balans hoog.

Een hoge balans komt over het algemeen voor bij ruitvormige padelrackets en zorgt ervoor dat het mes meer kracht heeft en de controle verliest , een mes met een lage balans zorgt ervoor dat het mes veel controle heeft.

Hardheid, zacht of hard mes?

De hardheid van het impactoppervlak komt het ene type spel ten goede en offert het andere op. padel rackets die zacht zijn, bieden meer kracht en maken controle moeilijk, dat wil zeggen, ze helpen je jezelf op de achtergrond te verdedigen en geven meer kracht aan het net.

Er moet rekening mee worden gehouden dat hoe zachter de padel racket is, hoe waarschijnlijker het is dat de levensduur ervan wordt verkort. In het geval van hard padelrackets gebeurt het tegenovergestelde. Dus als je er geen probleem mee hebt om de bal maximaal te boosten, geeft een hard racket je meer controle over de schoten, vooral op het net.

  1. Zachte rackets . Soft padel padel rackets hebben een grotere balopbrengst, maar dit betekent niet dat ze meer kracht hebben dan harde rackets. Wat de zachte bereiken, is dat de bal met een grotere stuit wordt afgevuurd. We kunnen ons beter verdedigen en de aanraking is prettiger. Dit type padel rackets heeft de voorkeur van spelers die betere padel rackets beginnen te worden om te besturen. Een ander voordeel is dat ze minder trillingen produceren en mogelijke verwondingen zoals epicondylitis voorkomen.
  2. Harde padel rackets. Ze bieden niet zoveel rebound en hebben minder output dan een zacht racket. Ze zorgen echter voor meer kracht bij schoten, omdat als we met al onze kracht slaan, de bal met een hogere snelheid wordt gegooid. Een voordeel is dat harde padelrackets een grotere weerstand hebben en minder snel breken.

Padel racket technologieën

Het is waar dat ze soms als Chinees voor ons klinken vanwege hun ingewikkelde benamingen en definities, maar het kan nooit kwaad om de technologieën te kennen die elk blad heeft en te selecteren of ze bij ons passen in relatie tot onze speelstijl.

De merken geven veel geld uit om hun mesjes te ontwerpen en een verschil te maken. We hebben de ‘plicht’ om te weten wat ze ons in elk model verkopen.

Spel frequentie

Wanneer ga je padel tennis spelen, blijf je elke zaterdag bij vrienden of heb je een wekelijkse routine, inclusief coach? Hoe hoger uw speelfrequentie, hoe hoger uw vraag zal zijn. Het is simpel, hoe meer je speelt, hoe beter je racket zou moeten zijn.

Fabricage materialen

Het materiaal waarvan een padelracket is gemaakt, is resistent, maar afhankelijk van hoe hard of zacht het is, zal de levensduur ervan worden gewijzigd. Een zacht materiaal geeft meer kracht maar minder controle, terwijl een hard materiaal meer controle geeft over de slag, maar minder kracht.

De materialen waaruit een padelracket bestaat, zijn: koolstofvezel (of glas), EVA rubber, schuim, titanium, grafiet, enz. Je moet de eigenschappen van elk materiaal relateren aan datgene waarnaar de speler op zoek is.

  • Glasvezel: Het is het meest gebruikte materiaal in padelrackets en het is zuiniger. Het is waar dat het beetje bij beetje wordt vervangen door koolstofvezel, maar glasvezel komt vaker voor in low end padel rackets. padelrackets van glasvezel zijn meestal goedkoper dan padelrackets van koolstofvezel of grafeen. De voordelen zijn dat ze flexibeler en elastischer zijn en meer afgeven dan carbon, maar als nadeel moet worden opgemerkt dat ze minder resistent en iets zwaarder zijn.
  • Koolstofvezel: Koolstofvezel is meer kenmerkend voor high end padelrackets. Fabrikanten gebruiken koolstof om de frames van de padel rackets te bedekken en in de meeste gevallen ook de gezichten. De meeste ’top’  padel rackets zijn gemaakt van 90% carbon en 10% glasvezel. De eigenschappen van koolstofvezel zijn: grote flexibiliteit, grotere weerstand, lichtheid en tolerantie voor hoge temperaturen.
  • Grafeen: Grafeen “grafeen” is onlangs opgenomen in de vervaardiging van hoogwaardige padel rackets. Het is het sterkste materiaal dat er bestaat en komt de prestaties van een padelracket behoorlijk ten goede. Naast dat het een zeer resistent materiaal is, is het ook flexibel en elastisch, daarom vervaardigen padelmerken hun premium rackets met grafeen.
Sanyo’s schep, de Head Alpha Pro, heeft grafeen

Welk merk padel racket kiezen?

Ondanks de jeugd van deze sport, vormt padel een markt voor technisch materiaal dat de speler tal van mogelijkheden biedt op het gebied van padel rackets.

Net als bij andere sporten is het belangrijk om de uitrusting waarmee we spelen aan te passen aan onze speelstijl, niveau, positie op het veld en een reeks factoren die we in het hele artikel hebben beschreven en die ons ertoe zullen brengen om voor een sport te kiezen of een andere padel racket.

Bij het kiezen van je gameracket moet je ook rekening houden met het merk padel en weten wat het kenmerk is van de belangrijkste merken op de markt, waardoor ze het waard zijn om door een speler zoals jij te worden gekozen.

Head

Alejandra Salazar, Sanyo Gutiérrez of Fernando Belasteguín zijn ook de belangrijkste vertegenwoordigers van dit technische merk op het gebied van padel.

In het geval van de vijftienvoudig nummer één van de wereld gebruikt hij een Head racket voor zijn wedstrijden, met verbluffende resultaten tot nu toe en met een nieuwste cutting edge model zoals de Delta Hybrid Bela.

Head is een toonaangevend merk in de meeste racketsporten met uitgebreide ervaring in het vervaardigen van rackets met technologieën en materialen van de hoogste kwaliteit.

Ale Salazar speelt met de Head Delta Motion

De kwaliteiten ervan onderscheiden zich van andere vergelijkbare merken en verschillen juist in duurzaamheid in de loop van de tijd.

Misschien wel het meest positieve punt is de grote verscheidenheid aan rackets die het in zijn catalogus heeft, afhankelijk van het spelniveau: van amateurspelers met eenvoudige maar effectieve rackets tot professionele rackets aangepast aan het type speler.

Het materiaal van EVA rubber en glasvezel onderscheidt zich door zijn bestverkopende padel rackets, evenals een bredere sweetspot die de praktische ervaring van de speler verbetert.

Dunlop

Een ander merk gevestigd in de wereld van racketsporten met uitgebreide ervaring in de productie van padelrackets.

De sterke kant van Dunlop zijn de halfgevorderde rackets, voor amateurspelers die hun spel willen verbeteren door niet meer dan 2 of 3 keer per week te oefenen en op een niet specifieke manier. Met betrekking tot de prijs kwaliteitverhouding, voor dit type speler, zonder twijfel een van de beste opties.

Modellen zoals de Galaxy of de Gravity zijn slechts enkele voorbeelden van het assortiment padelrackets voor geavanceerd gebruik dat Dunlop ons kan bieden als we professionele spelers zijn.

Esthetiek, nog een van de factoren die de meeste invloed hebben bij het kiezen van een racket of een ander racket met vergelijkbare kenmerken, wordt door veel racketsers sterk in aanmerking genomen. Ook qua prijs voldoet het aan de verwachtingen.

Bullpadel

Dit merk wordt vertegenwoordigd door tal van professionele racketsers op de World Padel Tour, zoals onder andere Paquito Navarro of Maxi Sánchez. Hoewel het niet een van de meest ervaren spelers in de sector is, stelt de kwaliteit de meeste spelers niet teleur.

Het beste van Bullpadel is het brede scala aan padelrackets dat het binnen hetzelfde niveau heeft, waardoor we degene kunnen kiezen die het beste bij onze speelstijl past.

De Bullpadel Hack padel racket is degene waarmee Paquito Navarro speelt

Duurzaamheid en weerstand worden gegarandeerd door dit merk met externe beschermers op de rand van het mes die weerstand bieden tegen stoten of krassen met het glas.

Aan de andere kant is er een brede catalogus van bullpadel rackets die een dubbele brug op het handvat hebben. Dit stuk vangt een groot percentage trillingen op en biedt stijfheid aan het racket. Het meest gewilde model, de Bullpadel Hack en de Hack Control.

Sommige rackets voor die spelers met respectievelijk maximale kracht en controle.

Aanbeveling van een padelracket

Weten hoe je je padelracket moet kiezen, is erg belangrijk, zodat je tijdens het spel niet gefrustreerd raakt omdat je niet met een geschikte padel speelt of omdat je je niet verder helpt in niveau.

Als conclusie kunnen we aangeven dat als je een regelmatige speler van gemiddeld niveau bent met een redelijk verfijnde techniek die graag aanvallend speelt en wiens beste schoten schoten en volleys zijn.

Je ideale schep is een high end ruitvormig, zwaar, met een gemiddelde of hoge balans en met technologieën die het vermogen vergroten.

Omgekeerd, als je een informele speler op instapniveau bent en je techniek wilt verbeteren, kies dan een lichter, rond gevormd racket met een bredere sweetspot en een lagere balans.

We hopen dat dit artikel nuttig voor je is geweest!