Hoe moet de zool van de padelschoenen zijn?

De zool van de padelschoenen is een essentieel kenmerk om degene te kiezen waarmee je je spel met veel comfort op elk veld kunt ontwikkelen. Wij helpen je bij het kiezen van een gravel, omni of allcourtzool

De zool van de padelschoenen is een essentiële factor zodat je je spel gemakkelijk kunt inzetten. Op de markt zijn er momenteel 3 soorten zolen in padelschoenen, Omni, Clay en Allcourt , we gaan de verschillen en hun kenmerken uitleggen.

Soorten zolen in padelschoenen

Het is zonder twijfel een van de aspecten, naast design en comfort, waar je op moet letten bij het kiezen van dit type padelschoenen voor heren .

Het is niet ongewoon om spelers op de padelbanen te zien die het schoeisel van andere sporten gebruiken, zoals hardlopen of voetbal, waardoor ze zich niet kunnen aanpassen aan de omstandigheden van het veld en de sets. Dit ongepaste gebruik van schoeisel leidt niet alleen tot een verslechtering van uw prestaties, maar ook tot een groter risico op letsel .

Dus, nu gaan we je de drie zolen presenteren die je kunt kiezen in de padelschoenen. Elk van hen zal beter zijn voor uw speelstijl of waar u uw wedstrijden speelt. Besteed aandacht aan de kenmerken en dan kun je kijken hoe je padelschoenen kiest .

Padelzool of World Padel Tour zool

Het is de nieuwe zool die in de loop van 2022 en 2023 is ontwikkeld voor de nieuwe padelbanen van de World Padel Tour , het zijn schoenen met een visgraatzool met minder diepte en andere patronen , dit komt doordat dit soort banen hebben langer haar op het gras en heeft geen zout.

Ze zijn uitzonderlijk op grasvelden, het voordeel dat ze hebben is dat ze niet zoveel grip hebben als gravelzolen, dus ze zijn erg goed in het voorkomen van blessures.

Elke fabrikant heeft variaties uitgebracht op deze specifieke padelzool , met de nadruk op het merk Asics , dat een kleitekening met verschillende vormen en een rotatiepunt presenteert dat de zool verdeelt.

Wilson padelschoenen van hun kant bevatten kattenzolen , dit zijn omtrekken die beweging gemakkelijk mogelijk maken zonder veel grip.

Zool PadelSchoenen
Zool PadelSchoenen

De meeste fabrikanten zoals Asics, Bullpadel , Head of Wilson zetten in op dit soort innovatievere zolen.

Bullpadel is bijvoorbeeld een mix tussen gravel en padel, die ook zeer goede resultaten oplevert, omdat het een schoen is die zowel op nieuwere als oudere ondergronden kan worden gebruikt.

Omni zool

De omnizool kenmerkt zich doordat hij vol zit met kleine puntjes . Het is een van de meest populaire zolen in de padelwereld geweest, hoewel het gebruik ervan de laatste tijd in een recessie terechtkomt.

padelschoenen met omnizool
padelschoenen met omnizool

We raden het gebruik aan op circuits waar je niet te veel zand vindt .

Omdat het niet opvalt door zijn grip, zal het geliefd zijn bij spelers die, vanwege hun experimenten, er de voorkeur aan geven om op sommige sets een beetje uit te glijden , omdat ze hierdoor beter bij de bal kunnen komen.

Aan de andere kant is de duurzaamheid minder dan die van de zolen die we in de volgende sectie zullen analyseren.

Momenteel proberen Babolat-schoenen met hun eersteklas Premura het opnieuw te lanceren door omni te mengen met een klein deel klei , maar ook met een grotere duurzaamheid en vooral met veel flexibiliteit door de zool te verdelen in verschillende onderdelen om rekening mee te houden.

Clay zool

De gravelzool komt uit de tenniswereld (eigenlijk van gravelbanen) en is herkenbaar aan de spikevormige groeven die er overheen lopen , die voor meer grip zorgen. Dit ruim is vooral belangrijk op tracks die geen opeenhopingen van zand hebben.

Onze mening is dat de Clay of visgraatzool de beste zool is voor padelschoenen , en degene die het meest wordt gebruikt.

padelschoenen met kleizool
padelschoenen met clay

Het is vooral geschikt voor beginnende spelers die bepaalde bewegingen nog niet 100% onder controle hebben, maar prioriteit geven aan veiligheid bij hun evoluties op het veld. Onthoud daarentegen dat overmatige grip ook het risico op gewrichtsblessures kan vergroten.

Wanneer je deze schoenen gaat gebruiken of je zet ze met weinig zand op de piste, nemen deze gevaren toe. Het lagere reliëf van de visgraatzool maakt hem beter bestand tegen schuren, dus de levensduur zal langer zijn dan die van de omni.

Het is niet verrassend dat het de voorkeur heeft voor padelschoenen, de meeste grote merken zoals Asics Padel , Bullpadel padelschoenen, Kswiss-padelschoenen , Adidas blijven ze gebruiken en ze worden aanbevolen voor de meeste padelbanen.

Allcourt enige schoenen

Zoals de benaming allcourt zool aangeeft, is het een ideale zool om op alle soorten ondergrond te spelen . Daarom wordt hij ook wel gemengde zool genoemd, omdat hij kenmerken van de Omni en de Spike combineert.

padelschoenen met gemengde zolen
padelschoenen met gemengde zolen

Het trekt de aandacht door zijn rotatiezones en heeft een omni-gedeelte aan de binnen- en voorkant, en een andere spike in de rest van de zool, wat de duurzaamheid van de schoen bevordert.

Een andere versie van de gemengde zool is een stuk kleizool in het Headgedeelte en een andere kleizool in het apollogebied met een ander verticaal visgraatpatroon, waardoor je minder grip hebt en beter kunt glijden. Wilson is een van de merken die dit type zool het meest gebruikt.

Kortom, de zool van de padelschoenen die u kiest, is essentieel voor u om uw bewegingen op een soepele manier te kunnen ontwikkelen, dus kies degene die uw kwaliteiten zal verbeteren. Clay zool als je op zoek bent naar grip of een elektrisch spel hebt, allcourt als je op zoek bent naar een all-terrain schoen of Omni als je op zoek bent naar een spel in de buurt van het net om slides te hebben.