Hoe gaat het met de stand in het padel?

Wanneer men padel begint te spelen, is een van de eerste dingen die men leert na de bewegingen het padel score systeem. Het is niet erg moeilijk om te leren, als je bekend bent met tennis

Wanneer men padel begint te spelen, is een van de eerste dingen die men leert na de bewegingen het padel score systeem. Het is niet erg moeilijk om te leren, als je bekend bent met tennis.

Behalve dat het eenvoudig is om padel te spelen en wedstrijden te winnen, helpt het om het spel te verbeteren in vriendschappelijke wedstrijden tussen vrienden. En het is dat het scoren van padelwedstrijden, zelfs als het pachanga’s zijn, het concurrentievermogen vergroot en je helpt jezelf te verbeteren.

Scoren in padel verhoogt het concurrentievermogen in padelwedstrijden

Het is duidelijk dat de racketscore alleen essentieel is als men deelneemt aan officiële of semi officiële toernooien. Het is de beste manier die de makers van de padel regels hebben gevonden om vast te stellen hoe games en wedstrijden werden gewonnen.

Hoewel je in een amateurwedstrijd niet verplicht bent om deze score te volgen, helpt het om comcapitief te zijn en te verbeteren. Als je zonder druk speelt omdat je de punten niet telt, ontspant het lichaam zich en naarmate het kracht verliest, zal het beetje bij beetje minder moeite doen om wedstrijden te winnen. Aan de andere kant, als de concentratie behouden blijft op de punten die gewonnen worden, is het lichaam actiever en in staat om meer ballen terug te spelen en meer games te winnen.

Als je nog nooit tennis hebt gespeeld en je de wereld van padel betreedt, raden we je aan dit artikel aandachtig te lezen, zodat je de belangrijkste dingen ontdekt die je moet weten over scoren in padel.

Racketscore in een spel

Het eerste punt dat een paar wint, voegt 15 punten toe; de tweede, 30; de vierde, 40; en nadat hij het vierde punt heeft gewonnen, krijgt hij een spel. Als het spel echter wordt betwist en de tegenstander gelijk heeft op 40, moet een gelijkspel worden verbroken. Om de gelijke stand te doorbreken en het spel te winnen, moet een van de twee twee punten op rij scoren. Vanaf 40 gelijken gaat het naar voordeel en van voordeel naar spelpunt. De gelijke situatie kan tijdens het spel zo vaak als nodig worden herhaald.

Padel scoren in een set

De wedstrijden zijn verdeeld in sets. De beste van drie sets is de kampioen. Als een speler de eerste twee wint, wint hij de wedstrijd, aangezien de derde niet gespeeld hoeft te worden.

Het paar wint een set in padel als ze zes games winnen. Als hij zes games pakt en twee games voorsprong heeft op zijn rivaal, pakt hij de set. Bij een gelijke stand na zes games wordt een tiebreak gespeeld, oftewel een tiebreak. In de tiebreak telt elk gewonnen punt één punt op. De eerste die 7 punten bereikt, wint het spel.

In de derde set is er geen tie-break, dus de spelers spelen games totdat een van de twee de rivaal wint met een verschil van twee games.

De score in de World Padel Tour

Het meest waarschijnlijk is dat het een beetje ver voor je is om een wedstrijd te spelen in de hoogste padelcomcapitie. Het kan echter ook als amateur nuttig zijn om de wedstrijden op televisie te volgen.

De score in de World Padel Tour is dezelfde als die in amateurwedstrijden. De regels van de sport zijn wat ze zijn. In deze comcapitie wordt de finale echter gespeeld door de beste van vijf sets. Op deze manier, als een speler twee sets verliest, heeft hij nog steeds niet de match van de set, aangezien de rivaal het op vier kan gelijkspelen. Natuurlijk wint het koppel dat in staat is om drie sets op rij te winnen van hun tegenstander automatisch de wedstrijd en het toernooi.

Elke World Padel Tour kampioen behaalt de hoogste score in het wedstrijdklassement. Deze score varieert, afhankelijk van de categorie van het toernooi. De kampioen van de World Padel Tour Masters Cup krijgt 1.700 punten. Dit is de maximale score die een racketspeler kan behalen in een toernooi. Elke week wordt de ranglijst voor mannen of vrouwen bijgewerkt, op basis van de score die is behaald door elke speler in het toernooi dat zich heeft geregistreerd.

In Zona de Padel vind je de beste producten en artikelen om padel onder de knie te krijgen en de koning van het veld te worden.