Padel regels: serveren halen en terugbrengen

De regels voor serveren bij padel zijn heel eenvoudig, hoewel we soms of in bepaalde omstandigheden twijfels hebben, zullen we je de officiële regels vertellen

De regels van het serveren bij padel zijn heel eenvoudig, hoewel we soms of in bepaalde omstandigheden twijfels hebben, we vertellen je de regels van het serveren zodat er geen twijfel is.

Serveer regels

Het heeft weinig zin om een spectaculaire service te hebben waardoor de tegenstander zich omdraait op zoek naar de bal als dit in strijd met de regels van padel wordt gedaan.

Zijn kennis is essentieel om vooruitgang te boeken als spelers en hiervoor moeten we precies weten waar we moeten serveren, hoe we moeten aftrekken volgens de regels van padel en alle regels die deze start van het punt omringen, wat natuurlijk uiteindelijk zal kiezen onze kant.

Laten we beginnen met de basis om goed te weten hoe we moeten serveren en de service van de tegenstander moeten ontvangen.

In de eerste plaats iets vanzelfsprekends voor gevorderden, maar dat klinkt misschien als een andere taal voor jou als je aan je reis in deze prachtige sport begint. De speler die de service in de padel uitvoert, krijgt de naam “server” en degene die het ontvangt “ontvanger”. Laten we eens kijken hoe elk van deze figuren op de baan moet worden geplaatst.

Positie van spelers in padel kick
Positie van spelers in padel kick
  • Groene cirkel -> Server
  • Rode cirkel -> Aftrekker

Reglement voor degene die dient in padel

De kicker moet beide voeten achter de lijn plaatsen die de baan van de ene naar de andere kant in zijn veld kruist en moet de bal naar het strafpadel racketgebied aan de tegenoverliggende diagonaal werpen.

Om dit te doen, hebben ze de verplichting om de bal één keer te laten stuiteren voordat deze in contact komt met het racket, wat altijd onder de heup zal gebeuren en met minimaal één voet op de grond.

Zoals is opgemerkt, moet de richting van de bal diagonaal naar het vak aan de andere kant zijn. Als de serveerder de slag heeft gemaakt, moet de bal stuiteren binnen de grenzen van dat vak, inclusief de lijnen. De server heeft twee pogingen om te serveren.

In de eerste game van elke set beslist het paar dat het recht heeft om te serveren welk lid zal serveren. Zodra de volgorde is vastgesteld, kan deze niet worden gewijzigd tot de eerste game van de volgende set.

Als tijdens de wedstrijd wordt ontdekt dat er een fout is gemaakt bij het lid van het paar dat had moeten serveren, moet de service onmiddellijk worden hervat naar die serveerder.

Alle eerder gemaakte punten zijn in dit geval geldig. De serveervolgorde roteert, dat wil zeggen, degene die aan het aftrekken was, gaat serveren en vice versa.

Belangrijk omdat we in de laatste wedstrijden van de World Padel Tour fouten in de uitvoering hebben gezien die als fout worden beschouwd, met name op het moment dat de bal wordt geraakt, moet dit onder de taille worden gedaan.

Daarom, rekening houdend met deze algemene regels, wordt het serveren als een fout beschouwd wanneer een van de volgende gevallen zich voordoet:

  • De serveerder raakt de bal op geen enkel moment tijdens de service aan vanwege een technische storing.
  • De bal stuitert buiten het strafpadel racketgebied van de tegenstander, de lijnen niet meegerekend.
  • De bal raakt de serveerder of de partner.
  • Na de eerste stuit in het tegenovergestelde veld, raakt de bal het metalen net (anders dan de muur)
  • De bal gaat door de deur van het veld.

Regels voor de ontvanger

Zodra de bal de eerste stuit heeft gegeven, en voordat hij de tweede geeft, moet de ontvanger de bal slaan om hem terug te laten keren naar het veld van de tegenstander. Net als bij de service beslissen de leden van het paar in de eerste game van elke set welk lid als eerste ontvangt.

Vanaf daar zijn de beurten afwisselend, elke keer wordt er één afgetrokken tijdens het spel. Een ander aspect waar de ontvanger rekening mee moet houden bij het ontvangen van de service, is dat hij, onmiddellijk na de eerste stuit van de bal, deze moet raken, dat wil zeggen, als hij twee stuiters geeft, is het doel voor de serveerder.

Serveer herhaling

Er zijn bepaalde acties die kunnen worden gegeven, in welk geval de opslag wordt herhaald. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer de bal het net (of de steunen) raakt en vervolgens in het overeenkomstige vak valt.

Het kan ook zijn dat de ontvanger niet klaar is, in welk geval de volledige service ook wordt herhaald met de twee bijbehorende pogingen. Deze herhalingen worden “let” van de service genoemd.

Kennis van deze regels stelt ons in staat om vooruit te komen als racketspelers en om situaties het Head te bieden die zich tijdens de sportervaring zullen voordoen. Als je eenmaal de regels kent die de regelgeving bepalen, hoef je alleen nog maar je service en retourtechniek in de praktijk te brengen, zodat je je tweede kans niet hoeft te verspillen.

Wat betekent LET in padel?

LET bij padel is wanneer de speler die serveert het net aanraakt met de bal, vervolgens naar het tegenoverliggende veld gaat en stuitert op het tegenoverliggende speelveld.

Wanneer een LET wordt geproduceerd, zal de speler opnieuw serveren , in het geval dat het de tweede service is, kan hij volgens de regels nog maar één keer serveren.

Er zijn enkele zeldzame gevallen die het punt slecht kunnen maken na een LET:

  • In het geval dat de bal na de eerste stuit het metalen gaas aan de zijkant raakt (de muur of het glas wordt als goed beschouwd).
  • Wanneer de tweede bounce buiten het veld plaatsvindt en de bal door de deur van de baan gaat.
  • Wanneer de bal het net raakt en aan de kant van de serveerder belandt.

Hoe vaak kun jij de bal laten stuiteren op de padel?

Zowel tijdens het serveren als tijdens het spel kan de bal maar één keer stuiteren , in het geval dat hij twee keer achter elkaar in het veld stuitert, of de tweede keer stuitert nadat hij tegen een muur is gestuiterd, wordt dit beschouwd als een punt voor de tegenstander voor het niet terugspelen van de bal naar de tegenstander.