Hoe lang duurt een padelwedstrijd?

Als je nog niet hebt gedurfd om padel te spelen, leggen we vandaag uit hoe lang een wedstrijd duurt, zodat je begrijpt hoe het werkt en zo snel mogelijk van deze sport gaat genieten

De duur van een gemiddelde padelwedstrijd duurt ongeveer anderhalf uur , hoewel het vaak kan worden verkort of verlengd vanwege het niveau van de tegenstanders, officieel het padelreglement heeft het geen vastgestelde tijd .

Gemiddelde duur van een padelwedstrijd

Hoewel de gemiddelde duur van een padelwedstrijd ongeveer 90 minuten is, is het vaak niet mogelijk omdat de spelers een gelijke situatie bereiken, dus dit vereist meer tijd totdat een van de twee paren erin slaagt om twee SET’s te winnen .

Een toename in tijd kan ook betekenen dat de prestaties van de speler afnemen en dat hij niet 100% kan geven op het veld. Kortom, de duur van een padelwedstrijd zal ook afhangen van het niveau van elke speler, spelen met vrienden is niet hetzelfde als het op een federatieve of professionele manier doen.

We kunnen echter vaststellen dat een padelwedstrijd met drie sets normaal gesproken ongeveer anderhalf uur duurt .

Hoe lang gaat een padel SET mee?

Aan de andere kant heeft elke set padel een gemiddelde duur van ongeveer 18 minuten per stuk .

De tijd hangt af van het feit of het paar gelijkspeelt en de Tie Break moet spelen of dat ze in plaats daarvan alle drie de sets vanaf het begin kunnen pakken.

Hoe lang zijn de pauzes in een padel-spel?

Volgens de padelregels kan elke pauze 120 seconden duren en wordt deze gedaan aan het einde van de SET en is er geen recht om te rusten aan het begin van de TIE-BREAK .

90 seconden zijn ook toegestaan wanneer spelers van kant wisselen.

Tussen elk punt, zodat de speler kan uitschakelen, hebben ze 20 seconden.