Lichte padelrackets van 2024: welke te kiezen?

Bij Zona de Pádel presenteren we een lijst met lichte padelrackets die dit seizoen de beste prestaties leveren aan padelspelers. Ze vallen op door hun lage gewicht en zijn een geweldige keuze omdat ze spieroverbelasting en blessures zoals epicondylitis helpen voorkomen, dankzij hun hanteerbaarheid op de baan.

Lichte padelrackets van 2024: welke te kiezen?

In het artikel van vandaag proberen we de twijfels met betrekking tot het gewicht van de padelrackets op te lossen, iets wat vaak aanwezig is in de gedachten van spelers wanneer ze beslissen om een nieuw wapen aan te schaffen dat hen zal vergezellen in hun wedstrijden op de 20×10.

We bespreken de voor- en nadelen van spelen met lichte padelrackets en vergelijken hun prestaties met de modellen die een hoger gewicht hebben. Daarnaast delen we een lijst van wat wij de meest interessante rackets van dit seizoen vinden die lichter zijn dan gebruikelijk.

Lichte padelrackets van 2024: welke te kiezen?

Om deze vraag te kunnen beantwoorden, is het noodzakelijk om de fysieke kenmerken en speelstijl van de padelspeler te kennen die op zoek is naar een lichter racket dan degene die hij momenteel heeft. Het is belangrijk om te weten dat deze verandering een aanpassingsproces zal vereisen op het gebied van kracht, hanteerbaarheid en gevoel bij het bewegen over de baan.

Hieronder analyseren we een aantal modellen die volgens ons geweldige opties vertegenwoordigen voor spelers die willen concurreren met een licht racket. We selecteren tot acht verschillende rackets die zich kunnen aanpassen aan zowel defensieve als offensieve spelers, maar eerst beantwoorden we de meest voorkomende vragen met betrekking tot dit onderwerp:

Hoeveel weegt het lichtste padelracket?

De lichtste padelrackets op de markt bevinden zich momenteel in een gewicht tussen de 330 en 360 gram, afhankelijk van het model en de fabrikant. Ze hebben meestal materialen zoals glasvezel op het oppervlak en zachte rubberen kernen voor een zachter gevoel bij het slaan.

De Dreampadel Heaven en de Wilson Bela V2.5 LT zijn twee van de meest opvallende rackets vanwege hun lage gewicht en de prijs-kwaliteitverhouding die ze vertegenwoordigen. | Afbeelding: Zona de Pádel.

De balans van deze rackets bevindt zich meestal in het midden en lager, dicht bij het handvat om snelle bewegingen te bevorderen en controle aan het spel toe te voegen. Over het algemeen zijn deze modellen bedoeld voor snelle spelers die de overgangen willen beheersen en zich comfortabel willen voelen bij het spelen van lange wedstrijden.

Wat is beter, een licht of zwaar racket?

Lichte padelrackets zijn ideaal voor die spelers die vaak last hebben van overbelasting in de bovenste ledematen zoals polsen, ellebogen en schouders. Ze verminderen de vermoeidheid van deze gewrichten en hun hanteerbaarheid stelt de padelspeler in staat snelle bewegingen met hen te maken, iets dat gunstig kan zijn in situaties zoals volleyduels, muuruitgangen of blokkades dichtbij het net.

De lichtste rackets voor volwassenen wegen meestal rond de 330 gram, een gewicht vergelijkbaar met dat van junior rackets die zijn ontworpen voor kinderen en tieners. | Afbeelding: Zona de Pádel.

Aan de andere kant zijn zware padelrackets degenen die meer dan 375 gram wegen. Ze zijn bedoeld voor spelers die op zoek zijn naar meer kracht in hun slagen, omdat ze meestal een hoge balans hebben om de schoten in de aanval te stimuleren. Ze zijn vaak de keuze voor spelers met een goede techniek waarvan de speelstijl geen snelle bewegingen vereist, maar eerder het spel beheersen met geplaatste slagen om vervolgens het punt te definiëren in de aanvalszone.

In deze lijst vinden we de acht lichtste rackets die de favoriete opties van padelspelers zijn geworden in 2024:

Head Extreme One 2024

Head Extreme One 2024
AANBIEDING: 230,00 €
RRP: 280,00 €

 • Vorm: Diamant
 • Spel: Kracht
 • Gewicht: 345 gram

Head Extreme One 2024

De Extreme One is het padelracket met een enkel gat. Het doel van dit nieuwe ontwerp is om een alternatief model te bieden dat de traditionele constructie van rackets verandert door een grotere duurzaamheid van het vlak met minder lagen koolstof dan gebruikelijk.

Om het gebrek aan aerodynamica te compenseren vanwege de eigenaardige boring, is het gewicht van het racket 345 gram, wat het uitzonderlijk licht en hanteerbaar maakt. Bovendien strekt de uitgesproken ruwheid zich uit over het hele oppervlak om een goede effect te geven bij de slagen.

Babolat Air Viper 2024

Babolat Air Viper 2024
AANBIEDING: 319,95 €
RRP: 320,00 €

 • Vorm: Diamant
 • Spel: Kracht
 • Gewicht: 350-360 gram

Babolat Air Viper 2024

De Air-lijn van Babolat is gemaakt voor snelle spelers die in hun spel slagen willen integreren in beweging en snelle slagen met explosieve kracht.

Met een diamantvorm en een medium-harde touch is de Air Viper een zeer hanteerbaar racket met geweven koolstofvezel op het oppervlak om bolluitgang en precisie in het spel te bieden. Bovendien genereren de 3D-technologie en ruwheid een groter effect bij slagen zoals volleys of viboras, waardoor de speler zo lang mogelijk aan het net kan blijven.

Adidas Metalbone Team Light 2024

Adidas Metalbone Team Light 2024
AANBIEDING: 199,95 €
RRP: 200,00 €

 • Vorm: Rond
 • Spel: Controle
 • Gewicht: 350-360 gram

Adidas Metalbone Team Light 2024

Dit model van Adidas is ontworpen om over de 20×10 te vliegen en de tegenstanders te verrassen dankzij zijn hanteerbaarheid. Het heeft een ronde vorm, een zeer brede sweetspot, een medium-lage balans en een zachte touch dankzij het glasvezel waaruit het oppervlak bestaat.

Het comfort van dit racket wordt versterkt door de technologieën Octogonal Structure en Structural Reinforcement die extra kracht aan de slagen toevoegen door meer stijfheid te genereren. Bovendien zorgen de plaatsing van de gaten en het Spin Blade Gritt-oppervlak voor de perfecte combinatie bij het uitvoeren van gesneden slagen om de tegenstanders achter in het veld te laten lijden.

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024
AANBIEDING: 84,95 €
RRP: 230,00 €

 • Vorm: Diamant
 • Spel: Veelzijdig
 • Gewicht: 355-365 gram

Head Graphene 360+ Delta XTR 2024

Dit is een krachtig racket voor spelers van gemiddeld tot gevorderd niveau die hun spel willen verbeteren. Het heeft een diamantvorm met hoge balans, dus het is erg goed in het aanvalsspel, met een zeer brede sweetspot. Het heeft dezelfde diamantvorm als andere duurdere Head-rackets, waardoor het een high-end model is voor een onverslaanbare prijs.

De Head Delta XTR 2024 heeft een glasvezeloppervlak, wat zorgt voor een zeer goede speelbaarheid en meer comfort. In dit opzicht speelt zijn interne Power Foam een grote rol, omdat het de benodigde bolluitgang en kracht biedt om het punt dichtbij het net te definiëren. Kortom, het is een uitstekende keuze voor aanvalsspelers die vaak op de backhand spelen en op zoek zijn naar een wapen om volleyduels te winnen en snelle slagen uit te voeren die de tegenstanders verrassen.

Dreampadel Heaven 2024

Dreampadel Heaven 2024
AANBIEDING: 99,95 €
RRP: 270,00 €

 • Vorm: Rond
 • Spel: Controle
 • Gewicht: 355-365 gram

Dreampadel Heaven 2024

Dit racket van het Spaanse merk Dreampadel is degene die we het meest aanbevelen in deze lijst vanwege de prijs-kwaliteitverhouding. Ontworpen voor controle spelers, is het een model dat zeer vergevingsgezind is bij technische fouten dankzij de ronde vorm en het medium-lage balans dat helpt in het defensieve spel.

Het heeft een uitstekende baluitgang dankzij de FOAM-kern en is voorzien van 3K-koolstof op de vlakken, wat zorgt voor een stevige aanraking. Over het algemeen is het een zeer comfortabel racket dat nauwelijks trillingen veroorzaakt en een geweldige optie vertegenwoordigt door prestaties en kenmerken te delen met high-end modellen van andere merken.

Wilson Bela V2.5 LT 2024

Wilson Bela V2.5 LT 2024
AANBIEDING: 229,96 €
RRP: 270,00 €

 • Vorm: Diamant
 • Spel: Kracht
 • Gewicht: 350-360 gram

Wilson Bela V2.5 LT 2024

Dit racket maakt deel uit van de Wilson 2024-collectie van de legende Fernando Belasteguín, die dit seizoen afscheid neemt van het professionele padel na 30 jaar op het hoogste niveau te hebben gespeeld. Het is een ideaal model voor aanvallers die kracht willen zonder teveel inspanning met de arm.

Het heeft een diamantvorm en combineert een Soft EVA-schuimkern met een geweven koolstofvezellaag op de vlakken om snelheid aan de slagen toe te voegen. Het heeft een vergrote sweetspot om een goed spelvolume te genereren en een getextureerd oppervlak om effect aan de bal toe te voegen. Bovendien komt het met medium hardheid en de Shock Shield grip om trillingen te verminderen en extra comfort te bieden aan de padelspeler.

Adidas Cross IT Light 2024

Adidas Cross IT Light 2024
AANBIEDING: 209,96 €
RRP: 300,00 €

 • Vorm: Rond
 • Spel: Controle
 • Gewicht: 345-360 gram

Adidas Cross IT Light 2024

De Madrileense speelster Martita Ortega vertrouwt op dit model uit de Cross IT lijn om de hoogste posities in de Premier Padel ranglijst te bereiken in 2024. Adidas heeft dit ronde model ontworpen met een brede sweetspot voor spelers op expertniveau die controle als hun beste wapen op de 20×10 willen gebruiken.

De DAF-technologie en het lichte gewicht maken het een zeer hanteerbaar racket, iets dat niet afdoet aan de baluitgang, aangezien het is samengesteld uit 24K aluminized carbon en medium density EVA rubber. Ondanks dat het bedoeld is voor vrouwelijke padelspelers, past het perfect bij spelers die het spel willen domineren met een licht racket waarmee ze volleys, bandejas en diepe lobs kunnen uitvoeren.

Head Zephyr UL 2024

Head Zephyr UL 2024
AANBIEDING: 74,95 €
RRP: 150,00 €

 • Vorm: Rond
 • Spel: Controle
 • Gewicht: 330-350 gram

Head Zephyr UL 2024

Dit model is een van de lichtste die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Het gewicht tussen 330 en 350 gram maakt het super hanteerbaar en ideaal voor die padelspelers die willen uitblinken in de defensieve fase en in volleyduels.

De combinatie van grafen en glasvezel op het oppervlak samen met de kern van Comfort Foam rubber geeft een zachte aanraking voor ongeëvenaarde zachtheid bij elk slag. Bovendien komt het met een ronde vorm en een medium-lage balans, waardoor het past bij de behoeften van spelers die veel ballen naar de andere kant van het veld willen terugspelen.