Fernando Belasteguín, officieel profiel

We bekijken de carrière en records van de legendarische padelsser die de sport veranderde en de hoogste referentie werd

Fernando Belasteguín, ook bekend als ” Bela ” of ” The Boss “, is een Argentijnse professionele racketspeler, beschouwd als de beste speler aller tijden, de speler die het vaakst nummer 1 op de wereldranglijst is geweest, evenals voor De speler zijn met de meeste World Padel Tour titels in de geschiedenis. Hij bezet momenteel de 8e plaats in de WPT ranking, momenteel in het laatste seizoen kondigde hij een nieuw duo aan met de Argentijnse speler Franco Stupaczuck.

Fernando Belasteguin

Op het circuit heeft Bela altijd bekend gestaan als een strateeg. Zijn spel kenmerkt zich door druk op het juiste moment, omdat hij altijd de situatie inschat. Hij beschrijft de lob als zijn beste schot, evenals zijn backhandtechniek die hij de afgelopen jaren heeft gespecialiseerd. Zijn mythische combinatie met Juan Martin Diaz maakte hen tot een legende door 13 jaar lang nummer 1 te behouden, en tijdens zijn lange carrière heeft hij de baan gedeeld met andere grote professionele spelers zoals Pablo Lima en recentelijk met Arturo Coello.

Naam

Fernando Belasteguin

Bijnaam

Bela, The Boss

Geboortedatum

19 mei 1979

geboorteplaats

Pehuajo, Argentinië

Hoogte

1.80cm

Huidig koppel WPT 2023:

Franco Stupaczuck

Positie

Achteruit

In 2022 blies hij na terugkeer van een blessure zijn spel nieuw leven in met een nieuwe teamgenoot met wie hij een geweldig seizoen afsloot. Vandaag gaan we het traject van de legende van Pehuajó, de beste speler aller tijden, analyseren.

Biografie van Fernando Belasteguin

Fernando Belasteguín werd geboren in de stad Pehuajó in Argentinië, op 19 mei 1979.

Op slechts 13 jarige leeftijd begon hij in de wereld van padel. Of het nu wel of niet het resultaat was van toeval, toen Bela als kind voetbalde in de Club Atlético Gral faciliteiten in Pehuajó, werd hij gebeten door deze sport, toen werd hij ontdekt door Roberto Díaz, vader van de eveneens racketspelers Godo en Matías Díaz, coach en geweldige padelprofessional.

Bela bij Club Atlético Gral
Bela bij Club Atlético Gral

Op amper 15 jarige leeftijd debuteerde hij als profspeler en op 20 jarige leeftijd werd hij al uitgeroepen tot beste speler van Argentinië. In 2001 begon hij, samen met wat jarenlang zijn duo was, Juan Martín Díaz, aan dat traject om 13 opeenvolgende jaren nummer 1 te zijn in de ranglijst, het ongeslagen record vast te houden met 1 jaar en 9 maanden ongeslagen en 22 opeenvolgende toernooien te winnen. in 2006 en in totaal 170 toernooien.

Fernando Belasteguin en Juan Martin DiazFernando Belasteguín en Juan Martin Diaz

Pas in 2015 besluit Bela de professionele relatie met Juan Martín te beëindigen vanwege wederzijdse uitputting maar het behouden van een goede persoonlijke relatie en begint ze haar reis met de Braziliaan Pablo Lima.

Samen met Lima behoudt Bela de nummer 1 positie en beiden worden gedurende twee jaar het topkoppel in de WPT ranglijst. In 2017 voegde Belasteguín 16 jaar toe als koning van de padelbaan.

Bela en de nieuwe generaties

Toen de leeftijd Fernando Belasteguín eindelijk inhaalde, besloot hij op 40 jarige leeftijd zijn verre pensionering te negeren en ervoor te kiezen zijn spel opnieuw uit te vinden. Zijn scheiding van Pablo Lima zorgde voor een radicale verandering in zijn spel.

In de eerste plaats was zijn nieuwe volgende partner de jonge Agustín Tapia, een jonge backhandspeler, net als Bela, waardoor hij na 18 jaar op de backhand van positie veranderde en zo probeerde zijn carrière nog een paar keer te verlengen. jaren.

Na drie seizoenen waarin hij zijn vruchten plukte, kwam de verandering samen met Sanyo Gutiérrez, met wie hij anderhalf seizoen successen deelde voordat hij werd gescheiden vanwege een blessure die de speler van de hellingen hield.

In het seizoen 2021, tijdens de drastische wisseling van koppels die het professionele circuit meemaakte, besloot hij op het juiste moment te wedden op een jonge Arturo Coello, aangezien hij in de jongeman een ongepolijst potentieel zag dat hen beiden zou kunnen helpen profiteren van zijn spel en zo zijn carrière blijven verbeteren. Zo sloot de man uit Pehuajó zich aan bij de man uit Valladolid om een weg in te slaan die hen in staat stelde figuren toe te voegen aan hun toch al mythische carrière.

Arturo Coello en Fernando Belasteguin
Arturo Coello en Fernando Belasteguín

Belasteguín: De mythe werd een legende

16 jaar achtereen kampioen worden in padel is niet alleen een kwestie van proberen de beste te zijn, maar je moet het beste van jezelf geven. Volgens Fernando Belasteguin,

wat je ook doet, geef alles

 

Als we deze filosofie toepassen naast het promoten van sportiviteit en menselijkheid zowel op als naast de baan zonder te vergeten waar het vandaan komt en op een bescheiden manier concurreren, geloven we dat deze formule het geheim van dergelijk succes kan zijn.

Natuurlijk, zonder al het werk te onderschatten dat deze speler voor, tijdens en na elke wedstrijd doet, inclusief zijn training om de schouders en andere delen van het lichaam te versterken om de angstaanjagende blessures te voorkomen die spelers zoals hij hebben opgelopen, weet wat moeilijk het is om tijdelijk uit het spel te zijn totdat je kunt herstellen.

Fernando Belasteguin
Fernando Belasteguin

Zoals hij ons altijd laat zien in elk van zijn interviews en commentaren, is hij een speler die kameraadschap uitstraalt en die zowel zijn team als zijn familie, vrienden en fans erg dankbaar is.

Wilson en Fernando Belasteguin

Na een mythische relatie met Head is Wilson Padel een aantal seizoenen het huis geworden dat Bela kleedt, bewapent en schoeit, en een reeks producten creëert die speciaal zijn gemaakt voor de beste speler in de hele geschiedenis.

Bela-collectie 2023
Bela Collectie 2023

De Wilson Bela Pro is het nieuwe racket van Bela , perfect voor offensieve spelers , degenen die op zoek zijn naar kracht, kracht en kracht. Het presenteert een diamantformaat met een hoge balans , wat zich vertaalt in zeer goede prestaties in het passerende spel.

Het heeft een koolstofconstructie en 3K stof voor de gezichten, waardoor de aanraking droger en harder wordt, het heeft een kern van eva rubber met hoge dichtheid, dus het is een hard racket waarmee we onze slagen met snelheid zullen afdrukken . Het bevat op zijn beurt Spin Effect Grip technologie voor effecten en een vervangbaar veiligheidstouw.

Wilson Bela Pro V2 2023

Wilson BelaPro V2

AANBIEDING: € 337,46
Adviesprijs: € 380,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 360-375

Wilson Bela Pro V2 2023

Wilson padelschoenen collectie bevat ook het best mogelijke schoeisel, zoals de nieuwe Bela. Het is een model voor gevorderde atleten, versterkt met de duralast verbinding en ook met een cirkelvormig zoolontwerp, inclusief een draaipunt dat het draaien vergemakkelijkt. Dit type zool biedt niet zo’n sterke grip als gravel, dus ze zijn een goede optie om te gebruiken op grasvelden.

Ze hebben een sokachtige constructie en ook sensifeel, dat wil zeggen met lagen mesh om de ventilatie en het comfort te verbeteren en een homogene pasvorm te bieden. Het heeft ook een drop van 9 mm voor uitstekende demping en verbeterde respons bij impact op de grond.

Wilson Bela Pro Zwart Ebony 2023 Padelschoenen

Wilson Bela Pro Zwart Ebony 2023 Schoenen

AANBIEDING: € 102,74
Adviesprijs: € 160,00

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: lichtheid
  • Zolen: Nieuwe Padel

Wilson Bela Pro Zwart Ebony 2023 Schoenen

Onder de kleding voor ” The Boss ” vinden we een serie kledingstukken ontworpen door Wilson waarin de kenmerkende handtekening van de speler in het ontwerp is verwerkt.

Wilson’s witte poloshirt met het merklogo en de handtekening van de speler op de voorkant. Ontworpen in een veelzijdige combinatie van polyamide en polyester.

Naadloos poloshirt uit de Wilson serie

Naadloos poloshirt uit de Wilson-serie

AANBIEDING: € 62,95
Adviesprijs: € 70,00

  • Speler: man
  • Headstof: polyester
  • Stof: Nanowik-technologie

Koop Wilson Series naadloze polo

De shorts van Wilson zijn ontworpen in twee kleuren, in het klassieke zwart en wit, een klassiek ontwerp dat zeer comfortabel is voor op het circuit en handig om te profiteren van het materiaal, ongeacht de tijd van het jaar.

Short Wilson tournament

Short Wilson tournament

AANBIEDING: € 56,95
Adviesprijs: € 65,00

  • Speler: man
  • Headstof: Polyester
  • Stof: Elastaan

Short Wilson tournament

Dit sweatshirt is vervaardigd in 5 kleuren , met een zeer zachte stof met een Termaflex afwerking en die perfect aansluit op het lichaam, valt op door een zak met ritssluiting en een ritssluiting.

Wilson Triblend hoodie

Wilson Triblend-hoodie

AANBIEDING: € 74,91
Adviesprijs: € 95,00

  • Speler: man
  • Headstof: Termaflex
  • Stof: polyester

Koop Wilson Triblend hoodie

En om de collectie af te sluiten hebben we een van de meest elegante tassen. De Bela Padeltas ontwikkeld door Wilson.

Wat betreft de ruimte, het is vrij groot met twee vakken om de rackets in op te bergen, een daarvan is thermo om te voorkomen dat de materialen lijden onder temperatuurveranderingen. Hij heeft ook een groot Headvak en een vak aan de bovenkant voor schoenen.Hij is ook zeer comfortabel om te dragen dankzij de twee gewatteerde handgrepen waarmee hij is ontworpen. Je kunt hem in het zwart krijgen, maar er is ook een meer opvallende versie in het rood voor degenen die graag de aandacht trekken als ze de baan op gaan.

Wilson Bela Super Tour Padeltas

Wilson Bela Super Tour Padeltas

AANBIEDING: € 81,54
Adviesprijs: € 120,00

  • Capaciteit: 2 padelrackets
  • thermoskan: ja
  • Slippers gedeelte: Ja

Wilson Bela Super Tour Padeltas

Fernando Belasteguín, standvastigheid en doorzettingsvermogen

Hij heeft een biografie uitgebracht waarvan de proloog is geschreven door voetballer Andrés Iniesta en waarvan alle opbrengsten naar verschillende goede doelen gaan . Bela is een zeer bescheiden speler die met beide benen op de grond staat, maar ondanks dat hij nummer 1 is geweest, geniet hij volgens hem niet ten volle van zijn overwinningen omdat hij altijd op zoek is naar verbetering en geen seconde op zijn hoede is. Dit is een van de fragmenten van wat de Argentijnse speler aan Mundo Deportivo uitlegde tijdens een interview toen hij de prijs ” Leyenda Menorquina Trophy ” ontving als erkenning voor zijn succesvolle carrière als professionele racketspeler:

Ik ben erg blij. Mundo Deportivo herinnert padel altijd, dus voor mij, als onderdeel van de padelfamilie, is het een groot genoegen. Alles gaat heel snel. Ik realiseer me dat mijn lichaam in elk voorseizoen meer pijn doet, maar het lijdt geen twijfel dat als ik niet meer speel, ik terugkijk en geniet van alles wat ik heb bereikt, want misschien heb ik nu het gebrek om nergens van te genieten. Ik ben me zo bewust van alles wat ik moet verbeteren dat het me niet laat genieten van een titel of de jaren van nummer 1. Alles is heel snel gegaan, maar ik twijfel er niet aan dat als ik stop met professioneel spelen en niet hoef te trainen om dood elke Ik ga er veel van genieten.

Palmares en triomfen van Fernando Belasteguín

The Boss heeft de meest verrassende cijfers in termen van records, omdat hij in de loop van de tijd het cijfer is geworden dat een maatstaf is geworden in termen van overwinningen, zowel in de World Padel Tour toernooien als in Premier Padel , voor wat we een samenvatting laten zien van de meest recente titels van de kampioen en een verslag van zijn lange carrière.

Stel Jaar Titels
Franco Stupaczuck 2023
Arturo Coello 2022 3
Sanyo Gutiérrez 2021 3
Agustín Tapia 2019-2020 3
Pablo Lima 2015-2018 35
Guillermo Lahoz 2015 2
Juan Martin Diaz 2006-2014 115

Palmares Wereld Padel Tour

Datum Toernooi Stel
2022 Amsterdam geopend Arturo Coello
2022 Madrileense meester Arturo Coello
2022 Miami geopend Arturo Coello
2021 Valencia geopend Sanyo Gutiérrez
2021 Vigo geopend Sanyo Gutiérrez
2021 Madrileense meester Sanyo Gutiérrez
2020 Meester van Menorca Agustín Tapia
2020 Cagliari Meester Agustín Tapia
2019 Madrid geopend Agustín Tapia
2018 Madrileense meester Pablo Lima
2018 bastad open Pablo Lima
2018 Valencia geopend Pablo Lima
2018 Alicante geopend Pablo Lima
2017 Madrid WPT Master Pablo Lima
2017 Meester van Buenos Aires Pablo Lima
2017 Zaragoza Meester Pablo Lima
2017 Granada geopend Pablo Lima
2017 Lissabon geopend Pablo Lima
2017 Alicante geopend Pablo Lima
2017 Meester van Barcelona Pablo Lima
2017 La Coruña Pablo Lima

Palmares Premier Padel

Datum Toernooi Stel
2022 Monterrey Premier Padel Major 2022 Arturo Coello

De beste starts van Bela in de World Padel Tour

Om dit artikel over de nummer 1 van het padel af te sluiten, laten we je deze video zien, gemaakt door het WPT team van de 7 circuituitstapjes van Belasteguín in dezelfde wedstrijd die ze op hun YouTube kanaal hebben gepubliceerd.