Marta Ortega, officieel profiel

We ontdekken de carrière van Marta Ortega, we bekijken hoe haar toewijding, talent en charisma haar tot een uitzonderlijke speler en een van de grootste figuren in de padelwereld hebben gemaakt.

Marta Ortega Gallego, ook bekend als ” La Doctora “, of kortweg ” Martita ” is een professionele Spaanse racketser, die momenteel de zesde positie inneemt op de World Padel Tour ranglijst, momenteel samen met haar partner, de Spaanse Gemma Triay het tweede padelkoppel ter wereld.

Gegevens van Martita Ortega

Sinds ze klein was, is Marta Ortega bezig met sporten. Nou, sinds ik klein was, oefende ik in clubs sinds ik heel jong met mijn lessen begon, kwam ik om deel te nemen aan jeugdtoernooien die me vormden totdat ik een kindsterretje begon te worden, mede dankzij het geweldige duo van amateurs dat ik samen met Ari Sanchez.

Sinds haar start in de sport is ze een personage geworden dat wordt gekenmerkt door haar passie voor overwinning en een mediafiguur die haar ertoe heeft gebracht een van de meest populaire en prominente spelers op het wereldtoneel te worden.

Tijdens haar carrière heeft ze samen met verschillende collega’s, zoals Marta Marrero en Bea González, grote mijlpalen in de sport bereikt en onlangs de baan gedeeld met Gemma Triay.

Naam

Marta Ortega Gallego

Bijnaam

De dokter

Geboortedatum

14 februari 1997

Geboorteplaats

Madrid, Spanje

Hoogte

1.70cm

Huidige partner van WPT 2023:

Gemma Triay

Positie

Drijfveer

In 2015 maakte ze haar debuut als professionele speler in de WPT, waarbij ze het veld deelde met spelers van het formaat Lucia Sainz en Carolina Navarro, waarmee ze haar comcapitiviteit zowel op als buiten het veld liet zien, maar het duurde tot 2017 voordat ze begon te spelen. zie resultaten, teruggekeerd met Ari Sánchez, waarmee ze een pad begon waarin ze de erfgenamen van de sport werden genoemd, in de volgende seizoenen begon ze te klimmen naar de topposities in het toernooi en in 2020 werd ze de jongste speler in geschiedenis om gekroond te worden met de nummer 1 van de WPT ranking.

Vandaag gaan we het traject analyseren van de speler uit Madrid, een van de grote figuren van het Spaanse padel.

Biografie van Martita Ortega

Marta Ortega Gallego werd geboren in de stad Madrid, op 14 februari 1997.

Hij begon al op zeer jonge leeftijd in de lagere categorieën, waar hij samen met Ari Sánchez een van de jonge beloften van de sport werd door tijdens zijn groei alle mogelijke titels in de kindercategorieën te behalen. Sinds ze klein was, toonde ze een niveau van wonderkind, zowel fysiek als mentaal, aangezien ze al sinds haar 15e deelnamen aan professionele toernooien.

Op dat moment hield hij alleen van sport als hobby, aangezien hij zei dat zijn ware passie was om medicijnen te kunnen studeren als hij ouder was. Met het verstrijken van de tijd werd de vastberadenheid die haar altijd heeft gekenmerkt haar drijvende kracht en inspiratie, en uiteindelijk was het wat haar de aanzet gaf om een professionele carrière in de sport voort te zetten en dit te combineren met haar medische studies aan de Complutense Universiteit in Madrid.

Martita Ortega en Ari Sánchez in de juniorcategorieën
Martita Ortega en Ari Sánchez in de juniorcategorieën

Zijn debuut op het circuit was in 2015, hij deelde korte tijd het circuit met Lucia Sainz, net zoals hij met Carolina Navarro deelnam aan zijn eerste kampioenschappen. In 2016 deelde hij een duo met Alba Galán, maar voordat hun team resultaten kon zien, deelde hij in de zomer van dat seizoen de baan opnieuw met Ari Sánchez, nu als een professioneel koppel op het circuit.

Opnieuw samen begonnen ze hun overwinningen door te worden gekroond op de Santander Open in 2017, vanaf dat moment werden ze stamgasten in de laatste trekkingen voor de volgende twee seizoenen, waarvoor ze de aandacht begonnen te trekken van professionals en amateurs die hen begonnen te classificeren als de gouden rookies.

Martita Ortega en Marta Marrero
Martita Ortega en Marta Marrero

Pas in het seizoen 2019 zou hij aan zijn klim naar de top van de ranglijst beginnen dankzij de 7 titels die hij tijdens het seizoen behaalde terwijl hij een duo vormde met Marta Marrero. Met slechts 22 jaar de jongste speler in de geschiedenis worden die de nummer 1 positie in de professionele World Padel Tour ranglijst heeft bereikt.

Na de pauze van het toernooi vanwege de COVID-19 pandemie, zou ze haar periode beginnen bij Bea González, een productief duo, aangezien de twee jonge spelers erin slaagden om in 5 finales tot kampioen te worden gekroond en erin slaagden om op de nummer 3 positie te blijven in de ranking voor een lange periode. Na hun scheiding wegens persoonlijke meningsverschillen zou hij een korte periode beginnen bij de Portugese Sofia Araujo.

Martita Ortega en Bea González
Martita Ortega en Bea González

Medio 2023 kondigde hij verrassend genoeg via zijn sociale netwerken een plotselinge verandering aan door een nieuw duo te presenteren samen met de Spaanse Gemma Triay, die moest scheiden van Ale Salazar vanwege de verplichte pauze die hij moest nemen vanwege een elleboogblessure die zou haar voor onbepaalde tijd uit het toernooi houden. Het paar zag hun ontmoeting in korte tijd beloond toen ze het eerste vrouwelijke paar werden dat een Premier Padel toernooi won door de eerste editie van het toernooi in Rome te winnen in een epische finale, ze kondigden later aan dat ze bij elkaar zouden blijven om te zien waar dit nieuwe project in de nabije toekomst heen zou kunnen gaan.

Met een vruchtbare carrière van meerdere seizoenen, samen met zijn verschillende triomfen, bevestigen eens te meer de belangrijke aanwezigheid van Martita in de sport, terwijl ze haar specialisatie in esthetische geneeskunde voltooit, net zoals ze er altijd naar streeft om tijd door te brengen in het gezelschap van haar ouders , de belangrijkste partijen van haar team, waar ze ook gaat, evenals met haar vriend, de tandarts Ricardo Fernández Duran, met wie ze sinds begin 2021 een romantische relatie heeft.

Martita Ortega met Gemma Triay
Martita Ortega met Gemma Triay

Adidas officiële racketsponsor van Marta Ortega

Adidas, het gerenommeerde sportbedrijf, is sinds haar jeugd verbonden met “La doctora”, dus hun lange en vruchtbare relatie heeft ertoe geleid dat het merk zijn eigen padel racket voor de speler heeft ontwikkeld, zijn speerpunt op het gebied van modellen van Adidas 2023 padel rackets, het creëren van een hele lijn die opvalt, net als de spelstijl van “Martita”.

De Adipower Light 3.2 is een model van het meest veeleisende padelracket voor dames, omdat het wordt gekenmerkt door zijn grote controle dankzij het ronde formaat en de lage balans , evenals het voordeel dat het gewicht zeer is verminderd, waardoor het een van de meer beheersbare padel rackets van het seizoen.

Het heeft een koolstofconstructie en versteviging op de 24K vlakken, en dankzij de opname van het dubbele exoskelet en krachtige reliëfsystemen geeft het het een vrij stijve aanraking waarmee je het meeste uit de ruige vlakken kunt halen, wat je een betere spin op je schoten geeft.

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

AANBIEDING: € 299,95
Adviesprijs: € 300,00

  • Vorm: Rond
  • Spel: Controleur
  • Gewicht: 350-360

Martita Ortega Adidas Adipower Light 3.2 2023

Martita draagt ook Adidas dames padelschoenen, het model gekozen door een van de grote spelers van het moment is de Adidas Defiant Speed, een model met een geweldige grip en dat samen met de Bounce technologie zorgt voor een perfecte demping, waardoor het grootste aantal bewegingen mogelijk is mogelijk zonder op elk moment comfort te verliezen.

Martita Ortega Adidas Defiant Speed 2023 schoenen

Adidas Defiant Speed 2023

AANBIEDING: € 71,91
Adviesprijs: € 120

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: Lichtheid
  • Zool: Klei

Padelschoenen Adidas Defiant Speed 2023

De beste punten van Martita Ortega in padel

Met haar overweldigende gave voor hard werken en doorzettingsvermogen, werden de resultaten van een van de belangrijkste figuren van het padel voor dames gewaardeerd. Daarom delen we deze video met u waarin u de beste punten van Martita Ortega op de World Padel Tour kunt waarderen.

Onderscheidingen en triomfen van Martita Ortega

De speler uit Madrid heeft ongelooflijke cijfers die ertoe hebben geleid dat ze meer dan 14 titels heeft behaald tussen wereldtoernooien en World Padel Tour comcapities, en dat ze deel uitmaakte van het eerste vrouwelijke koppel dat slaagde in een Premier Padel toernooi.

Onderscheidingen World Padel Tour

Datum Toernooi Stel
02-10-2022 Amsterdam Open 2022 Bea González
22-05-2022 Deense Padel Open 2022 Bea González
01-05-2022 Tau Keramiek Albacete Challenger 2022 Bea González
03-04-2022 Tau Keramiek Getafe Challenger 2022 Bea González
19-07-2020 Madrid Open 2020 keert terug Bea González
17-11-2019 Bieren Victoria Cordoba Open 2019 Marta Marrero
22-09-2019 Cascais Padel Master 2019 Marta Marrero
14-07-2019 Estrella Damm Valencia Open 2019 Marta Marrero
30-06-2019 Euro Finans Zweeds Padel Open 2019 Marta Marrero
12-05-2019 Vigo Open 2019 Marta Marrero
14-04-2019 Logroño Open 2019 Marta Marrero
24-03-2019 Bieren Victoria Marbella Master 2019 Marta Marrero
02-04-2017 Estrella Damm Santander Open 2017 Ari Sánchez

Onderscheidingen Premier Padel

Datum Toernooi Stel
16-07-2023 BNL Italië Major Premier Padel 2023 Gemma Triay