Ariana Sánchez, officieel profiel

We bekijken de carrière en prestaties van de padelspeler Ari Sánchez, nummer 1 in de World Padel Tour ranglijst, we portretteren haar vaardigheid, behendigheid en vastberadenheid die haar ertoe hebben gebracht de top van de wereldpadel te bereiken.

Ariana Sánchez Fallada, ook bekend als ” Magic Ari “, of simpelweg ” Ari ” is een professionele Spaanse racketser, die momenteel de eerste positie inneemt op de World Padel Tour ranglijst, momenteel samen met haar partner, de Spaanse Paula Josemaría. het nummer 1 padelkoppel ter wereld.

Ari Sanchez gegevens

Sinds ze klein was, is Ariana Sánchez bezig met sport. Zijn droom is altijd geweest om op een dag nummer 1 te worden en zo lang mogelijk in deze positie te blijven. Met het verstrijken van de tijd veranderde hij van een kinderster in zijn magnifieke duo met Marta Ortega tot een van de belangrijkste figuren in de sport.

Samen met haar grote tegenslag in de afgelopen jaren heeft ze ongetwijfeld wereldwijd de standaard gezet op het gebied van het niveau van het padel voor vrouwen. Voordat ze slaagde bij Paula Josemaría, deelde ze de baan met andere grote professionele spelers zoals Tamara Icardo en Alejandra Salazar.

Naam

Ariana Sanchez Fallada

Bijnaam

Magische Ari

Geboortedatum

19 juli 1997

Geboorteplaats

Reus, Tarragona

Hoogte

1,65 cm

Huidige partner van WPT 2023:

Paula Jozefmaria

Positie

Achteruit

In 2016 maakte ze haar debuut als professionele speler in de WPT, maar pas in 2017 begon ze op te klimmen naar de topposities van het toernooi door haar eerste finale te winnen op slechts 19 jarige leeftijd, totdat ze in 2021 de jongste werd speler in de geschiedenis om op 23 jarige leeftijd nummer 1 van de wereld te worden. Vandaag gaan we het traject analyseren van de speler uit Reus, een van de grote figuren van het Spaanse padel.

Biografie van Ari Sanchez

Ariana Sánchez Fallada werd geboren in de stad Reus in Tarragona , op 19 juli 1997.

Ze begonnen al op zeer jonge leeftijd in de lagere categorieën, waar ze samen met Martita Ortega de jonge beloften van de sport werden door tijdens hun jeugd alle mogelijke titels in de kindercategorieën te behalen.

De toewijding van “Magic Ari” om altijd de beste te zijn, komt voort uit het nastreven van de geschiedenis van haar idool, de padellegende Fernando Belasteguín, waarvan het altijd haar droom is geweest om voor de langste opeenvolgende keer nummer 1 in de ranglijst te blijven, record Het is in handen van de speler uit Pehuajó die 15 opeenvolgende jaren de beste ter wereld bleef.

Ari Sánchez en Martita Ortega in de junior categorieën
Ari Sánchez en Martita Ortega in de juniorcategorieën

Zijn debuut op het circuit was in 2016, voor een korte periode met Tamara Icardo, om later weer samen te komen met Marta Ortega, die nu zijn partner zou worden op het professionele circuit, en bij wie hij in totaal 3 seizoenen verbleef.

Het is in 2017 dat ze hun overwinningen begonnen door te worden gekroond in de Santander Open, vanaf dat moment werden ze stamgasten in de laatste trekkingen, waarvoor ze de aandacht begonnen te trekken van professionals en amateurs.

Het zou in het volgende seizoen van 2019 zijn waar hij zijn klim naar de top van de ranglijst zou beginnen dankzij de 5 titels die hij tijdens het seizoen behaalde terwijl hij een duo was met Alejandra Salazar.

Ari Sánchez y Ale Salazar
Ari Sánchez en Ale Salazar

In het seizoen 2021 begint hij eindelijk zijn reis met wie tot op de dag van vandaag zijn partner zal zijn, de Spaanse Paula Josemaría, met wie hij er eindelijk in slaagt zijn spel naar een hoger niveau te katapulteren, erin slaagt meer dan 20 titels te behalen in 3 seizoenen en steeds het nummer 1 koppel in de World Padel Tourranglijst, waardoor Ari de jongste speler in de geschiedenis is die deze prestatie heeft bereikt.

Paula Josemaría en Ariana Sanchez op het Padel Wereldkampioenschap 2021
Paula Josemaría en Ariana Sanchez op het Padel Wereldkampioenschap 2021

Datzelfde jaar werd ze voor het eerst opgeroepen om Spanje te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Padel, waar ze tot winnaar werd gekroond in een epische finale met Paula Josemaría als haar partner.

In 2023 heeft het paar al verschillende overwinningen behaald in negen World Padel Tour toernooien, die worden gespeeld in Abu Dhabi, België, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje, wat een solide start geeft om het traject voort te zetten van deze spelers die hun legende

Blijven uitbreiden terwijl Ari zoekt om haar professionele leven in evenwicht te kunnen brengen met haar studies, aangezien ze bijna klaar is met het afronden van haar studies Sportwetenschappen aan de Camilo José Cela Universiteit en Fysiotherapie aan de Universiteit van Barcelona, carrières die ze naar eigen zeggen heeft gekozen om ervoor te zorgen dat haar toekomst zo lang mogelijk aan sport gerelateerd kan blijven nadat haar carrière als profspeelster is geëindigd.

De beste punten van Ari Sánchez in padel

Dankzij zijn winnende drive en verlangen om altijd te verbeteren, is “Magic Ari” de Headrolspeler geweest van verschillende van de beste punten van de afgelopen seizoenen, in deze video waarin we de beste punten van Ariana Sánchez in de World Padel Tour waarderen.

Head Padel sponsort Ari Sánchez

Sinds enkele jaren is “Magic Ari” verbonden aan het merk Head , als een van de spelers die elk seizoen bij uitstek zijn Head dames padel racket promoot, aangezien het gerenommeerde merk niet alleen de nummer 1 van de wereld past, maar ook bewapent.

De Head Speed Motion is een van de belangrijkste modellen van de nieuwe Speed serie, het is een zeer goed uitgebalanceerd en lichtgewicht model dat een geweldige balans biedt tussen kracht en controle, evenals een geweldige handling. Het heeft een oversized malontwerp en een medium balans die zorgt voor meer controle over niet gecentreerde ballen, wat samen met zijn koolstof en glasvezelconstructie zorgt voor meer weerstand tijdens lange dagen spelen op de baan.

Ariana Sanchez Head Speed Motion 2023

Head Speed Motion 2023

AANBIEDING: € 170,91
Adviesprijs: € 260,00

  • Vorm: Druppel
  • Spel: Multifunctioneel
  • Gewicht: 355-365

Head Speed Motion 2023

Ari gebruikt ook Head padelschoenen voor dames, aangezien de Head Sprint Pro een model is met een visgraatzool in verschillende richtingen waardoor je jezelf te allen tijde een betere grip kunt geven.

Ari Sanchez Head Sprint Pro padelschoenen

Head Motion Pro-schoenen

AANBIEDING: € 89,96
Adviesprijs: € 160

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: Lichtheid
  • Zolen: Nieuwe Padel

Head Sprint Pro padelschoenen

Onderscheidingen en triomfen van Ariana Sánchez

De speler uit Reus heeft ongelooflijke cijfers die ertoe hebben geleid dat ze meer dan 25 titels heeft behaald tussen wereldtoernooien en World Padel Tour comcapities, en ook als finaliste in het Premier Padel toernooi.

Ariana Sanchez en Paula Josemaria
Ariana Sánchez en Paula Josemaria

Onderscheidingen World Padel Tour

Datum Toernooi Stel
18-06-2023 Menselijke Franse Padel Open 2023 Paula Josemaría
06-04-2023 Bieren Victoria Marbella Master 2023 Paula Josemaría
28-05-2023 Boss Wenen Padel Open 2023 Paula Josemaría
14-05-2023 Estrella Damm Vigo Open 2023 Paula Josemaría
30-04-2023 Circus Brussel Padel Open 2023 Paula Josemaría
16-04-2023 Victoria Beers Granada Open 2023 Paula Josemaría
02-04-2023 Tau Keramiek Reus Costa Daurada Open 500 Paula Josemaría
26-02-2023 Modon Abu Dhabi Master 2023 Paula Josemaría
25-09-2022 Estrella Damm Gemeenschap van Madrid Master 2022 Paula Josemaría
18-09-2022 Zweeds Padel Open 2022 Paula Josemaría
09-11-2022 Cascais Open 2022 Paula Josemaría
24-07-2022 Bieren Victoria Malaga Open 2022 Paula Josemaría