Bea González, officieel profiel

We nemen de carrière door van padelspeler Bea González, een van de kampioenen op het World Padel Tour circuit, terwijl we leren over haar leven en haar onvergetelijke prestaties op het veld.

Beatriz González Fernández, ook wel bekend als ” Beíta “, of kortweg ” Bea “, is een professionele Spaanse racketser, die momenteel de vijfde plaats inneemt op de World Padel Tour ranglijst, momenteel samen met haar partner, de Argentijnse Delfina. een van de belangrijkste koppels in het vrouwencircuit.

Bea González gegevens

Op het veld heeft Bea González altijd geboeid met haar spel en haar brutale karakter tijdens het spelen, met haar manier om iedereen te boeien die haar op het veld ziet ontvouwen. Haar talent en kwaliteit staan buiten kijf als het gaat om het onder druk staan, aangezien ze heeft laten zien dat ze ondanks haar jonge leeftijd weet hoe ze daarmee om moet gaan om er op de best mogelijke manier uit te komen.

Voordat ze samen met Delfina Brea slaagde in hun tweede etappe, deelde ze het circuit ook met andere grote professionele spelers zoals Marta Ortega en Paula Josemaría.

Naam

Beatriz González Fernandez

Bijnaam

Bea

Geboortedatum

23 november 2001

geboorteplaats

Málaga, Andalucia

Hoogte

1,74 cm

Huidig koppel WPT 2023:

Delfina Brea

Positie

Achteruit

Haar carrière werd gekenmerkt door belangrijke mijlpalen die haar in de loop van de tijd een naam in de sport hebben gemaakt, met slechts 14 jaar oud in 2016 trok ze de aandacht als de jongste speler die speelde in een laatste trekking van een World Padel Tour toernooi, en in 2020, eindelijk op 18 jarige leeftijd werd ze de jongste speler in de geschiedenis die werd gekroond tot kampioen van een professioneel toernooi.

Biografie van Bea González padel

Beatriz González Fernández werd geboren in de stad Malaga in Andalusië, op 23 november 2001.

Al op zeer jonge leeftijd was haar interesse in sport te zien, ze begon het te beoefenen toen ze amper 4 jaar oud was, toen ze haar vader padel zag spelen met haar vrienden omdat ze van de gelegenheid gebruik maakte om op de muur van de baan te rallyen totdat ze zich uiteindelijk op 8 jarige leeftijd inschreef voor lessen.

Bea González op 13-jarige leeftijd in de Miraflores Sport Club in Malaga
Bea González op 13 jarige leeftijd in de Miraflores Sport Club in Malaga

Sinds ze voor het eerst een padel racket oppakte, is “Beíta” een niet te stoppen kracht op het veld geworden, dezelfde vastberadenheid die haar de titels van kampioen van Spanje onder ’18 in 2017 heeft opgeleverd, wereldkampioen door selecties 2017 in haar categorie en debuteerde als de jongste professionele speler in de geschiedenis van de WPT 2016 op slechts 14 jarige leeftijd, en in 2020 werd ze de jongste speler die een toernooi won door op slechts 18 jarige leeftijd gekroond te worden op de Madrid Open.

Het was in 2018 toen, samen met de ervaren Cata Tenorio, haar stijging in het klassement een vlucht nam totdat ze een vaste klant begon te worden. Het was dezelfde ervaring die haar samenbracht met de jonge Argentijnse Delfina Brea met wie ze voor een seizoen, dat ze vanwege weinig resultaten deze etappe moesten afmaken voordat deze zijn vruchten kon gaan afwerpen.

Proeven Tenorio en Bea González
Proeverij van Tenorio en Bea González

Na een korte periode met Paula Josemaría na het hit and run seizoen dat 2020 had als gevolg van de COVID-19 pandemie, kondigde hij aan het einde van het jaar zijn nieuwe partner aan, Martita Ortega, met wie hij zijn eerste 4 titels, maar dat als gevolg van verschillende ongelukken op persoonlijk niveau hun relatie zou eindigen en plaats zou maken voor een nieuwe fase die het uiteindelijk zou inwijden als een belofte voor de toekomst.

In hun tweede etappe samen met Delfina Brea zouden ze aankomen met een nieuwe succesvolle combinatie die hen zou katapulteren om constant te worden in de laatste trekkingen van de toernooien en zo snel de ranglijst te beklimmen om een van de leidende koppels op het circuit te worden.

Paula Jozefmaria en Bea Gonzalez
Paula Josemaria en Bea González

Bea’s familie is altijd een van de belangrijkste pijlers van haar succes geweest, deels door haar te helpen omgaan met de aspecten van het zijn van een professionele atleet. Afkomstig uit een familie die ermee te maken heeft gehad, omdat zijn grootvader van vaderskant de voormalige voetballer Antonio González “Chuzo” is, herinnerd als een voormalige cd speler. Málaga en Atlético de Madrid, om welke reden hij altijd advies heeft gekregen om zijn persoonlijke leven en zijn studies te kunnen combineren met zijn carrière in padel, die steeds veelbelovender wordt, aangezien het niet bekend is hoe ver zijn grote nalatenschap zal gaan.

Beste punten van Beatriz González

Met haar charmante karakter en altijd met de drang naar de overwinning, kunnen we het niveau van speler dat “Bea” is in deze video waarderen, waarin we de beste punten van Bea González in de World Padel Tour waarderen.

Star Vie, officiële sponsor van Bea González

Sinds 2017 zijn “Beíta” en Star Vie nauw verwant, aangezien het merk het exclusief heeft ondertekend en altijd de beste StarVie Padel 2023 padel rackets presenteert om een van de beste spelers op het circuit te bewapenen.

De Astrum Eris is het Star Vie racket bij uitstek dankzij de productie van 3k carbon. Het heeft zacht eva rubber, waarmee het een zeer goede output en een veel comfortabelere slag heeft, evenals een ruwe afwerking op de slagvlakken die een breed slagoppervlak biedt omdat het een ronde mal heeft en balans dicht bij de hand, wat maakt het een van de meest veelzijdige modellen van het seizoen.

Ster Vie Astrum Eris Wit 2023

Ster Vrij Astrum Eris Wit 2023

AANBIEDING: € 197,96
Adviesprijs: € 340,00

  • Vorm: Cirkel
  • Spel: Controleur
  • Gewicht: 360-375

Ster Vie Astrum Eris White 2023

Dit seizoen kunnen we genieten van een exclusief limited edition model van de Astrum Eris Black Edition, waarbij de klassieke kleuren van dit Star Vie model met een dubbele koolstoflaag worden afgewisseld: een Colors Carbon 3K goudlaag en een andere Carbon 3K die de voordelen ervan verbetert. Het biedt ook ruwheid op de vlakken en een zacht EVA V30 rubber, dat zeer goede sensaties genereert bij het slaan.

Star Vie Astrum Eris Zwart 2023

Ster Vrij Astrum Eris Wit 2023

AANBIEDING: € 289,95
Adviesprijs: € 340,00

  • Vorm: Cirkel
  • Spel: Controleur
  • Gewicht: 355-365

Star Vie Astrum Eris Zwart 2023

En om af te sluiten, de samenwerking tussen StarVie en Asics padelschoenen is bekend, dus “Bea” heeft altijd de Asics Gel Game 9 padelschoenen ontworpen met een eva tussenzool en gel demping om de impact te verminderen die ze produceren bij de sprongen naast een centrale stabilisator om de zo gevaarlijke verstuikingen van de voet te verminderen.

Bea González Asics Gel Game 9 Sky Reborn blauwe schoenen

Asics Gel Game 9 Sky Reborn Blauw

AANBIEDING: € 55,96
Adviesprijs: € 90

  • Niveau: Gemiddeld
  • Spel: comfort
  • Zolen: Nieuwe Padel

Asics Gel Game 9 Sky Reborn Blauw

Palmares en triomfen van Bea González

De speler uit Malaga heeft ongelooflijke cijfers die de laatste tijd zijn gegroeid, waardoor ze belangrijke titels heeft gewonnen in de verschillende World Padel Tour toernooien.

Bea González en Delfina Brea
Bea González en Delfina Brea

Palmares Wereld Padel Tour

Datum Toernooi Stel
25-06-2023 Barcelo Valladolid Meester 2023 Delfina Brea
21-05-2023 Cupra Deens Padel Open 2023 Delfina Brea
02-10-2022 Amsterdam Open 2022 Marta Ortega
22-05-2022 Deense Padel Open 2022 Marta Ortega
01-05-2022 Tau Keramiek Albacete Challenger 2022 Marta Ortega
03-04-2022 Tau Keramiek Getafe Challenger 2022 Marta Ortega
07-05-2020 Estrella Damm Open Madrid Marta Ortega