Hoe speel je padel? Handleiding om aan de slag te gaan

Als je wilt weten hoe je padel speelt, ben je op de juiste plek, we leren je de basis die je moet weten om te leren spelen en te genieten

Veel van de mensen die beginnen met padel hebben veel moeite om te begrijpen hoe ze padel moeten spelen. In dit artikel gaan we proberen je te begeleiden zodat het begin eenvoudig is.

Om te weten hoe je padel speelt , hoef je alleen maar de verschillende punten te begrijpen die we noemden, als je eenmaal het spel en de verschillende elementen of regels die tussenkomen begrijpt, is het heel eenvoudig en tegelijkertijd leuk, daar zijn we zeker van dat als je begint, je verliefd wordt op deze racketsport.

Snelle gids om te weten hoe je padel speelt

Interpunctie Het punt gaat verloren als de bal het speelveld verlaat zonder eerst in het speelveld te stuiteren, of als de bal twee keer in jouw speelveld stuitert.
Speelveld Rechthoekige baan met kunstgrasvloer verdeeld in twee speelvelden, totale afmeting 10m x 20m
Spelers Padel wordt in paren gespeeld, 1 paar tegen een ander paar
Doel Win de beste van 3 sets
Duur Bij padel is er geen tijd, je speelt het beste van 3 spellen
Oorsprong Mexico 1969, gemaakt door Enrique Corcuera
Professioneel circuit Wereld Padel Tour

Padel doel

Padel wordt in paren gespeeld, net als bij tennis, er zijn twee velden en het spel bestaat uit het doorgeven van de bal naar het tegenoverliggende veld, waarbij de bal op het oppervlak moet worden geraakt voor een van de muren, maar het staat wel elke volgende rebound toe op elke muur. De tegenstander zal de bal moeten terugspelen voor de tweede stuit.

Normaal gesproken worden er drie sets gespeeld, al zijn er uitzonderingen waarbij de beste van 5 sets wordt gespeeld.

Een set bestaat uit 6 spellen. En elk spel bestaat op zijn beurt uit 4 scores, zoals tennis, het eerste punt zou een score van 15 hebben, het tweede 30, het derde 40 en het vierde zou een spel zijn.

In het geval van een gelijkspel in een spel op 40, eindigt het spel met een gouden punt, de eerste die het punt behaalt, wint het spel.

Noodzakelijk materiaal

Er zijn twee producten die essentieel zijn om padel te spelen en die je hoe dan ook nodig zult hebben, om te beginnen is het niet nodig om de beste producten op de markt te kiezen, met iets basics kan het meer dan genoeg zijn om te beginnen en als je vind het leuk, kies de modellen die meer bij jouw speelstijl passen, daarom zijn de twee elementen die wij essentieel vinden:

  • Padel racket, bij voorkeur rond, omdat het controlepadel rackets zijn en een geweldige sweet spot, het kan ons alleen schelen dat het in goede staat verkeert, het idee is om het eerste contact op de baan te hebben en te weten of we van de sport houden, we zullen tijd hebben om de beste padelracket voor het geval we doorgaan met spelen.
  • Padelschoenen, Ze zijn belangrijk omdat ze veel van de meest voorkomende blessures bij spelers, hardloopschoenen, voetbalschoenen, enz. zullen voorkomen, ze zijn nutteloos, je hebt specifieke schoenen nodig met een CLAY of ALL Court zool, die voorkomen dat we van de baan glijden en de zool gaat veel langer mee.

Fundamentele stakingen

Om te weten hoe je padel speelt, is het noodzakelijk om enkele van de basisslagen te kennen die we snel gaan samenvatten, zodat je weet wat ze zijn en in het geval dat je vorderingen en perfecties wilt voortzetten met meer geavanceerde slagen, zoals de ballon, salvo, tegenmuur, adder. Maar begin met deze twee die de basis vormen.

  • Rechts: Het is de basisslag bij uitstek, we bewegen gewoon de dominante schouder naar achteren en we slaan de bal van voren. Belangrijk om de bal plat te slaan, later leer je hoe je de bal moet afsnijden of optillen.
  • Backhand: Het is een complex schot voor de meeste spelers die beginnen met spelen, maar het is een schot waar je aan moet werken, bij padel speel je veel backhand.

Het handvat in de padel

De manier om de padel racket vast te houden is iets basaals, en het is het eerste dat we moeten leren om te doen, omdat het voorkomt dat we blessures oplopen en we de bal met meer kracht kunnen slaan.

De continentale greep, alsof het een hamer is, wordt het meest gebruikt en degene die we aanbevelen om door te kunnen gaan naar andere, meer geavanceerde grepen. In dit artikel raden we je aan alle vormen van padelgrepen te hebben.

Essentiële regels

Om te weten hoe je padel speelt, hoef je alleen de belangrijkste regels te kennen, aangezien je met meer mensen speelt, zul je ze kunnen leren, maar als je wat dieper wilt gaan, hebben we nog een artikel over de regels van padelsen .

  • Regel van de service, om te serveren moet je de bal onder de taille, achter de onderste lijn slaan en naar de crossbox van het tegenoverliggende veld sturen.
  • Scoringsregels, het is de basis om de punten goed te tellen en in het geval van een gelijkspel te beslissen of het eindigt met een gouden punt of met een tie break.

Ben je klaar om padel te spelen? Nou, pak de padel racket en ga de baan op!