Nieuwe Head Pickleball Rackets 2024: de Radical, Extreme en Gravity series zijn hier om te blijven

Het Oostenrijkse merk stort zich volledig op de pickleball-markt met negen modellen bedoeld om de maximale prestaties van de spelers naar boven te halen, waarmee het zijn inzet voor de modieuze sport die elementen van tennis, badminton en tafeltennis combineert, demonstreert.

De sport die in de Verenigde Staten een grote vlucht neemt, begint zich over de rest van de wereld uit te breiden met lanceringen zoals de nieuwe collectie Head 2024 pickleball rackets. Het Oostenrijkse merk kon de kans niet laten liggen om zijn hegemonie in de wereld van racketsporten uit te breiden en lanceert daarom een reeks modellen bedoeld voor spelers die op zoek zijn naar extreme controle en ongelimiteerde kracht in het spel.

Pickleball, wiens naam komt van ‘Pickle’ (de bijnaam van de huisdier van de uitvinders), werd enorm populair tijdens de pandemie in Noord-Amerika. Het kan zowel individueel als in dubbelspel gespeeld worden en de ballen waarmee gespeeld wordt hebben gaten, wat het spel trager maakt, waardoor het een sport is die geduld en techniek beloont.

Nieuwe collectie Head 2024 pickleball rackets

Voor dit seizoen komt Head op de markt met drie onderscheidende series pickleball paddles: de Radical lijn, ontworpen voor spelers die het initiatief in het punt willen nemen en altijd willen aanvallen; de Extreme, voor de pickles die het spel willen domineren via controle; en de Gravity, wat een serie paddles vertegenwoordigt die zeer tolerant zijn voor het over het net krijgen van de bal en het genereren van een groot spelvolume.

Head Pickleball Racket Radical Tour Raw 2024

Head Pickleball Paddle Radical Tour Raw 2024

Adviesprijs: 180,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Radical Tour Raw 2024

Het Radical Tour Raw model komt op de banen met een traditionele vorm en een iets kortere handgreep dan gebruikelijk om de controle en grip bij het slaan te verbeteren. Het heeft een gewicht van 225 gram en een koolstofoppervlak dat de bal beter omhult om de gewenste effecten bij elke slag te krijgen.

Bovendien bevat het ook de CST stabilisatietechnologie gemaakt van een speciale hars die superieure schokabsorptie biedt om zich uitsluitend te concentreren op wat er binnen de baan gebeurt en niet bang te zijn voor overbelasting in de bovenste ledematen.

Head Pickleball Racket Radical Tour Grit 2024

Head Pickleball Paddle Radical Tour Grit 2024
AANBIEDING: 162,95 €
Adviesprijs: 180,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Radical Tour Grit 2024

Ontworpen voor de meest aanvallende spelers, biedt de Radical Tour Grit paddle ongeëvenaarde stabiliteit om de beste schoten dicht bij het net te maken en het punt te winnen. Het is gemaakt van grafiet dat het een ongelooflijk gevoel geeft en Foamedcore schuim voor goede sensaties na het slaan van de bal.

Het gewicht is ongeveer 225 gram en het bevat niet alleen de CST technologie maar ook het Spin Grid, dat superieure lichtheid biedt en de snelheid van de slagen verhoogt voor meer kracht.

Head Pickleball Racket Radical Tour Ex Grit 2024

Head Pickleball Paddle Radical Tour Ex Grit 2024
AANBIEDING: 162,95 €
Adviesprijs: 180,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Radical Tour Ex Grit 2024

Dit model is ideaal voor het doorstaan van veeleisende wedstrijden met talrijke lange rallies om het punt te winnen. Het is bedoeld voor veelzijdige spelers die op zoek zijn naar een verfijnd gevoel waarmee ze de bal met precisie naar de andere kant van het veld kunnen slaan om het voordeel te behalen.

Het heeft een breed grafietoppervlak en premium schuim om snelheid aan de bal te geven. Daarnaast bevat het ook de CST stabilisatietechnologie en een comfortabele grip gemaakt van PU schuim om trillingen goed te dempen naarmate het spel vordert.

Head Pickleball Racket Radical Pro 2024

Head Pickleball Paddle Radical Pro 2024

Adviesprijs: 110,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Radical Pro 2024

De Head Radical Pro is de perfecte pickleball paddle voor spelers die meesterlijk spinslagen beheersen. Het bevat de SpinOn technologie met een ruw oppervlak, wat een groter wrijvingspunt met de bal creëert om tegenstanders te verrassen op cruciale momenten van het punt.

Het heeft een hybride vorm en is een zeer aanbevolen model vanwege zijn prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien, net als het Radical Tour Ex Grit model, is het gewicht iets hoger (230 gram), wat zorgt voor een betere controle zonder de hanteerbaarheid te beïnvloeden.

Head Pickleball Racket Radical Elite 2024

Head Pickleball Paddle Radical Elite 2024
AANBIEDING: 72,95 €
Adviesprijs: 80,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Radical Elite 2024

Het Elite model is technisch gezien het minst veeleisend binnen de Radical serie, waardoor het een groter sweet spot heeft en verbeterde sensaties om zich aan te passen aan alle soorten pickleball wedstrijden.

Het beschikt over een polypropyleen kern die superieure weerstand biedt, evenals een vernieuwde buisvormige constructie voor optimale balimpacts. Bovendien maakt het nieuwe ontwerp van de Ergo Grip handvat het een paddle met een zeer comfortabele grip voor groot comfort tijdens het spel.

Head Pickleball Racket Extreme Tour Max 2024

Head Pickleball Paddle Extreme Tour Max 2024
AANBIEDING: 139,95 €
Adviesprijs: 160,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Extreme Tour Max 2024

Deze paddle, die aan het hoofd staat van de Extreme lijn van Head pickleball, heeft een diamantvorm en is de zwaarste in de collectie, met een gewicht van ongeveer 230 gram om de aanvallende kwaliteiten van de speler te versterken.

Het bevat de technologieën van de rest van de paddles van het Oostenrijkse merk, evenals een breed grafietoppervlak om de richting van de bal na elke slag te controleren. Het is ongetwijfeld een van de meest aanbevolen opties op de markt voor spelers die op zoek zijn naar een paddle om de meest uitdagende wedstrijden aan te gaan.

Head Pickleball Racket Extreme Pro 2024

Head Pickleball Paddle Extreme Pro 2024
AANBIEDING: 95,95 €
Adviesprijs: 120,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Extreme Pro 2024

Dit model uit de Extreme serie heeft een lager gewicht (220 gram) maar dezelfde diamantvorm als zijn tegenhanger, evenals een samengesteld oppervlak dat de kracht van de slagen verhoogt.

Het is bestemd voor agressieve spelers die graag het tempo van de wedstrijden met technische slagen beheersen, en komt ook met een comfortabele grip die trillingen vermindert om comfort vanaf het eerste punt te behouden.

Head Pickleball Racket Gravity Tour 2024

Head Pickleball Paddle Gravity Tour 2024
AANBIEDING: 170,95 €
Adviesprijs: 200,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Gravity Tour 2024

Deze paddle vertegenwoordigt perfect de Gravity lijn, gekenmerkt door zijn zeer grote sweet spot en offensieve kwaliteiten. Het bestaat uit een hybride oppervlak dat koolstof en glas mengt voor onmiskenbare sensaties met de bal.

Bovendien weegt het ongeveer 230 gram voor een gevoel van extreme controle en bevat het de stabilisatietechnologie van het handvat en een oppervlak met 3D ruwheid om het punt te definiëren met gesneden slagen.

Head Pickleball Racket Gravity Tour Lite 2024

Head Pickleball Paddle Gravity Tour Lite 2024
AANBIEDING: 169,55 €
Adviesprijs: 200,00 €

  • Niveau: Gevorderd
  • Jaar: 2024

Head Pickleball Racket Gravity Tour Lite 2024

Deze versie van de Gravity lijn is lichter dan het Tour model, met een gewicht van ongeveer 215 gram voor ongeëvenaarde wendbaarheid dicht bij het net bij het uitvoeren van volleys en het blokkeren van slagen van de tegenstander.

Het beschikt over een grote sweet spot, een hybride contactoppervlak dat koolstof met grafiet combineert en wordt geleverd met een Foamed kern om de prestaties van krachtige schoten te verbeteren, waardoor de pickleball speler ongeëvenaarde kracht en stabiliteit op elk moment krijgt.