Paula Josemaria, officieel profiel

We nemen de carrière en prestaties door van Paula Josemaría, de nummer 1 padelspeler in de World Padel Tour ranglijst, een ster die haar legende in de sport blijft laten groeien.

Paula Josemaría Martin, ook bekend als “Paulita Dinamita“, is een professionele Spaanse racketser, die momenteel de eerste plaats inneemt op de World Padel Tour ranglijst, momenteel samen met haar partner, de Spaanse Ariana Sánchez, het paar van padel nummer 1 in de wereld.

Informatie over Paula Josemaría

Op het circuit is Paula Josemaría in de loop van de tijd een figuur geworden die de sport is gaan markeren. Zijn spel kenmerkt zich door kracht en de geweldige aanval die hij dicht bij het net houdt. Hij heeft veel fysiek vermogen om zich comfortabel op de baan te kunnen bewegen, wat zijn geweldige reflexen bij elke start benadrukt. Voordat ze slaagde bij Ariana Sánchez, deelde ze het veld met andere grote professionele spelers zoals Ana Catarina Nogueria en Bea González.

Naam

Paula Josemaría Martin

Bijnaam

Paulita dynamiet

Geboortedatum

31 oktober 1996

Geboorteplaats

Moraleja, Cáceres

Hoogte

1.60cm

Huidig koppel WPT 2023:

Ariana Sánchez

Positie

Rechts

In 2014 maakte ze haar debuut als professionele speler in de WPT, maar pas in 2018 begon ze naar de top van het toernooi te klimmen, totdat ze de onbetwiste nummer 1 van de wereld werd. Vandaag gaan we het traject analyseren van de speler uit Cáceres, een van de grote figuren van het Spaanse padel.

Biografie van Paula Jozemaria padel

Paula Josemaría Martin werd op 31 oktober 1996 geboren in de stad La Moraleja in Cáceres.

Al op zeer jonge leeftijd was ze geïnteresseerd in het beoefenen van sport en begon ze op te vallen in de lagere categorieën, vooral omdat ze een linkshandige speler was die rechts speelde, waardoor ze ervan kon genieten om te verrassen met haar spel en zeer goede aanvalsopties bij het dekken van punten blind dat zijn partner zou kunnen vertrekken.

Zijn debuut op het officiële circuit vond plaats in 2014, toen hij nog maar 18 jaar oud was. Op dat moment begon hij in de comcapitie terwijl hij zijn sportcarrière combineerde met zijn studies biochemie aan de Universiteit van Extremadura, tot 2016 begon hij te scoren en trok hij de aandacht van de groten voor zijn prestaties samen met zijn toenmalige partner Esther Lashera.

Paula Josemaría tijdens haar debuut op de Estrella Damm Madrid Masters in 2019
Paula Josemaría bij haar debuut op de Estrella Damm Madrid Masters 2019

Het is in 2018 dat, samen met de ervaren Valeria Pavón, zijn aanwezigheid in de ronde van 16 iets regelmatigs begon te worden, nadat hij zich vier keer op rij had gekwalificeerd, waarmee hij een stap zette die niet onopgemerkt bleef door het publiek of door sportexperts , dankzij zijn momentum in elk spel.

Het zou in het volgende seizoen zijn dat ze samen met de Portugese Ana Catarina Nogueria eindelijk haar eerste toernooi zou winnen door gekroond te worden tot kampioen van de Madrid Masters 2019 na datzelfde seizoen 3 finales te hebben bereikt.

Paula Jozefmaria en Bea Gonzalez
Paula Josemaria en Bea González

In 2020 vormde hij een paar met Marta Ortega met wie hij zijn tweede titel won, maar vanwege de onregelmatigheid van het seizoen als gevolg van de COVID-19 pandemie scheidden ze uiteindelijk hun wegen, dus Bea González werd zijn partner tot het einde het seizoen. Hetzelfde dat ondanks de positieve resultaten in de drie toernooien waaraan ze samen deelnamen, ze besloten om hun wegen voor het volgende jaar te scheiden.

In het seizoen 2021 begint hij eindelijk aan zijn reis met wie hij tot op de dag van vandaag zijn partner zal zijn, de Spaanse Ariana Sánchez, met wie hij er eindelijk in slaagt zijn spel naar een hoger niveau te katapulteren, meer dan 20 titels in 3 seizoenen te behalen en een koppel nummer 1 in de World Padel Tour ranglijst.

Paula Josemaría en Ariana Sanchez op het Padel Wereldkampioenschap 2021
Paula Josemaría en Ariana Sanchez op het Padel Wereldkampioenschap 2021

Datzelfde jaar werd ze voor het eerst opgeroepen om Spanje te vertegenwoordigen op het Wereldkampioenschap Padel, waar ze tot winnaar werd gekroond in een epische finale met Ariana Sánchez als haar partner.

In 2023 hebben ze al acht World Padel Tour toernooien gewonnen, die werden gespeeld in Abu Dhabi, België, Oostenrijk, Frankrijk en Spanje, wat een solide start geeft om het traject voort te zetten van dit koppel dat hun legende blijft uitbreiden, terwijl Paula toegewijd blijft om in staat om te delen met haar familie en haar vriend, de Argentijnse racketspeler, Agustín Gutiérrez, met wie ze sinds begin 2020 een sentimentele relatie heeft, wanneer haar strakke schema het toelaat.

Beste punten van Paula Josemaria

Met een winnaarsmentaliteit, altijd aan het Head van het veld, kunnen we het talent van Paulita Dinamita waarderen in deze video waarin we de beste punten van Paula Josemaría in de World Padel Tour waarderen.

Head Padel sponsort Paula Josemaria

Sinds de oprichting is “Paulita Dinamita” altijd gerelateerd geweest aan het merk Head, de belangrijkste vlag van de Head padel dames rackets, sinds de gerenommeerde firma de nummer 1 van de wereld past en bewapent, een speler die tot de beste figuren van de sport behoort in de afgelopen jaren.

De Head Delta Motion is een klassieker van het merk, een powerracket met een medium touch. Door zijn lichte gewicht is hij zeer hanteerbaar, iets dat wordt gewaardeerd bij het terugsturen van gecompliceerde ballen, de uitgebalanceerde combinatie zorgt voor zowel kracht als controle, en dankzij de grafeenconstructie heeft hij een grote duurzaamheid, waardoor het een model is dat geweldige prestaties levert. op de baan, zowel dichtbij als ver van het net.

Padel racket Paula Josemaría Head Graphene Delta Motion 2023

Head Graphene Delta Motion 2023

AANBIEDING: € 139,90
Adviesprijs: € 259,95

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 350-360

Head Graphene Delta Motion 2023

Paula gebruikt ook Head dames padelschoenen, aangezien de Head Sprint Pro een visgraatzool heeft in verschillende richtingen waardoor je jezelf te allen tijde een betere grip kunt geven.

Padelschoenen Paula Josemaría Head Sprint Pro

Padelschoenen Head Sprint Pro

AANBIEDING: € 89,96
Adviesprijs: € 150

  • Niveau: Gevorderd
  • Spel: Lichtheid
  • Zolen: Nieuwe Padel

Padelschoenen Head Sprint Pro

Onderscheidingen en triomfen van Paula Josemaria

De speler uit Cáceres heeft ongelooflijke cijfers die de laatste tijd zijn gegroeid, waardoor ze belangrijke titels heeft gewonnen in de verschillende toernooien van de World Padel Tour.

Paula Jozefmaria en Ariana Sánchez
Paula Josemaria en Ariana Sánchez

Onderscheidingen World Padel Tour

Datum Toernooi Stel
18-06-2023 Human France Padel Open 2023 Ariana Sánchez
06-04-2023 Bieren Victoria Marbella Master 2023 Ariana Sánchez
28-05-2023 Boss Wenen Padel Open 2023 Ariana Sánchez
14-05-2023 Estrella Damm Vigo Open 2023 Ariana Sánchez
30-04-2023 Circus Brussel Padel Open 2023 Ariana Sánchez
16-04-2023 Victoria Beers Granada Open 2023 Ariana Sánchez
02-04-2023 Tau Keramiek Reus Costa Daurada Open 500 Ariana Sánchez
26-02-2023 Modon Abu Dhabi Master 2023 Ariana Sánchez
25-09-2022 Estrella Damm Gemeenschap van Madrid Master 2022 Ariana Sánchez
18-09-2022 Zweeds Padel Open 2022 Ariana Sánchez
09-11-2022 Cascais Open 2022 Ariana Sánchez
24-07-2022 Bieren Victoria Malaga Open 2022 Ariana Sánchez