Hoe het gewicht van een padel racket te kiezen

Waar zijn we op gebaseerd om het gewicht van onze schop padel racket? In het artikel van vandaag vertellen we je welke factoren van invloed zijn bij het kiezen van het gewicht van het padel racket

Kies het gewicht van het padel racket

Om te beginnen is een van de vragen die spelers gewoonlijk stellen welk gewicht ze moeten kiezen bij het kopen van een padel racket, wat is het juiste gewicht van het racket? Wat is het verschil tussen een padel racket met veel of weinig gewicht? In het artikel van vandaag vertellen we je welke factoren van invloed zijn bij het kiezen van het gewicht van het padelracket, ze kunnen licht en uitgebalanceerd zijn, of zwaar en krachtig.

De gewichten die we in het artikel aangeven zijn gewichten bij benadering zodat u een idee kunt krijgen. Veel padelwinkels bieden niet de mogelijkheid om het gewicht te kiezen, in ons project zijn we echter van mening dat de keuze van het gewicht een van de belangrijkste factoren is bij het kiezen van het padel racket.

Samen met het type spel van de speler, zullen over het algemeen de meeste winkels, als je om een specifiek gewicht vraagt en eenheden hebt, op zoek gaan naar degene die het meest overeenkomt met je behoefte.

Indicatieve tabel met gewichten van padel racket

Persoon Gewicht van de speler Aanbevolen gewicht
Man 50-60KG 360-365 gr
Man 60-70KG 360-365 gr
Man 70-80KG 365-370 gr
Man 80-100KG 370-380 gr
Vrouwen 40-60KG 330-355 gram
Vrouwen 60-70KG 355-360 gr
Vrouwen 70-80KG 360-370 gr
Kinderen 40-60KG 330-345 gram

Padel rackets met weinig gewicht, licht en uitgebalanceerd

De lichte padel rackets zijn in de regel padel rackets met een gewicht van minder dan 355 gram. De padel rackets met minder gewicht zijn de snelste en degenen die we sneller kunnen verplaatsen om te volleyen, in het algemeen zijn het controle padel rackets.

Maar we moeten er rekening mee houden dat zij degenen zijn die het meest worden gestraft, dus hun duur zal minder zijn dan een zwaarder kabaal. Tegelijkertijd wordt ons lichaam ook meer gestraft als het gewicht erg licht is, aangezien alle impact van de bal moet worden gemaakt door het racket en niet door de arm.

Hier is een samenvatting van wat een lichtgewicht padel racket u kan bieden:

  • Spelersgewicht: mannen van meer dan 50-75 kg, vrouwen van 40-60 kg of beginnende spelers.
  • Voordelen: Grotere slagsnelheid, snel spel.
  • Nadelen: Minder duur van de padel racket, meer kans op verwondingen.

Padel rackets met middelzware, uitgebalanceerde padel rackets

De uitgebalanceerde mesjes zijn mesjes tussen de 360gr en 370gr, over het algemeen is het het gewicht dat je in de meeste winkels vindt en het gewicht dat bijna alle fabrikanten produceren.

We zullen wat kracht hebben met een niet erg hoog gewicht, dus we zullen snelheid winnen in ons slaan op het net. Het zou het ideale padel racket zijn voor racketspelers die beginnen met padel of die vorderingen beginnen te maken, het zijn wat we multifunctionele padel rackets noemen.

Vrouwen kunnen zich ook comfortabeler voelen in dit gewichtsbereik of met lichtere padel rackets. Hieronder vindt u de kenmerken van de padel rackets met een gemiddeld gewicht:

  1. Gewicht speler: mannen tussen 70-85 kg, vrouwen 60-75 kg.
  2. Voordelen: Het bevindt zich in het midden tussen kracht en snelheid.
  3. Nadelen: Gebrek aan kracht en gebrek aan snelheid.

Zware padel rackets, meer kracht

De zware padel rackets zijn padelpadel rackets van meer dan 375 gram , het zijn de zwaarste padel rackets, het zijn de kracht padel rackets, daarmee zullen we de bal met meer kracht kunnen slaan, maar op dezelfde manier kan ons reactievermogen afnemen als het kost meer om het te verplaatsen.

Aangewezen voor gevorderde spelers die al een bepaald niveau hebben, aangezien de slag sneller moet en je er rekening mee moet houden dat we eerder moe zullen worden, volgt hieronder een samenvatting zodat je weet wanneer je een zwaar racket moet kiezen.

  1. Spelersgewicht: mannen vanaf 80 kg, vrouwen vanaf 70 kg of spelers van gevorderd niveau.
  2. Voordelen: hogere impact, langere levensduur van het racket.
  3. Nadelen: minder snelheid, meer vermoeidheid.

Dus hoe kies ik het gewicht van de padel racket?

Vervolgens laten we u een samenvattende tabel achter die het heel gemakkelijk maakt om te weten welk gewicht van de padel racket we nodig hebben op basis van ons gewicht. Het is een indicatieve tabel voor het geval je niet wilt lezen en zoeken naar wat je echt nodig hebt, daarom moet je er rekening mee houden dat elke overgrip het gewicht van het padelracket met ongeveer 8 gram kan verhogen, hetzelfde zou gebeuren met de beschermers van de padel racket.

Overzichtstabel om het gewicht van een padelracket te kiezen

Een advies voor het kiezen van het gewicht van je padelracket is dat we altijd moeten proberen het zwaarste racket te kiezen dat we kunnen en waarmee we ons comfortabel voelen, aangezien we kunnen de bal met meer kracht raken en de duur ervan zal veel langer zijn.

Onthoud ook dat met een zwaardere padel racket, naarmate het spel vordert, dit onze prestaties kan verminderen vanwege de vermoeidheid van het slaan met een zwaardere padel racket, maar tegelijkertijd zal ons lichaam het waarderen omdat het de spieren niet hoeft te verslijten en overbelasten.

Een ander aspect waar u rekening mee moet houden, zijn de grips, overgrips en beschermers die ons racket ongeveer 20 g kunnen laten wegen , dus gemakkelijk van een racket van 370 g, min of meer gebalanceerd, naar een racket van 390 g gaan.

Fernando Belasteguin

De padel racket volgens zijn balans

De balans in het geval van padel rackets is direct gerelateerd aan de vorm die het heeft, dus als we een racket zouden nemen en het horizontaal op een schaal zouden plaatsen, zouden we weten of het naar rechts of naar rechts beweegt. links, als het een hoge balans heeft, leunt het blad meer naar de kop, medium (gebalanceerd) of laag omdat het evenwicht meer naar het handvat of de greep van het blad neigt.

Als je de juiste balans kiest, zal je pols je dankbaar zijn. Als het gewicht bijvoorbeeld naar de kop van het racket wordt verplaatst, krijg je kracht zoals we al zeiden, maar als je een tijdje speelt, begin je te merken dat je niet met dezelfde kracht slaat als bij het begin, later het ideale trefpunt kunnen bereiken met de padelbal.

Sterker nog, je kunt je pols meer dan nodig overbelast voelen en zelfs blessures oplopen zoals epicondylitis of tenniselleboog. Daarom is het belangrijk om de relevante polswarming ups uit te voeren en er zeker van te zijn dat je een powerracket aankan.

Als daarentegen het gewicht (ronde padel rackets) naar de vuist wordt verplaatst, zoals we eerder zeiden, wordt de controle volledig gedomineerd en als je jezelf ook als plaatsingsspeler beschouwt, zullen dit soort padel rackets als geen ander naar je toe komen.

Star Vie padel racket

Ook de vorm van het lemmet is van invloed

We weten dat er drie soorten vormen zijn die een padel racket kan hebben. Dit zijn: rond, druppelvormig en diamant. En afhankelijk van ons speelniveau, de speelstijl die we willen spelen en onze voorkeuren, kiezen we een of andere vorm. Zo kun je voor een amateurspeler het beste beginnen met een licht rond racket waarbij controle primeert op kracht.

Voor die spelers die een meer gevorderd niveau hebben , is een ruitvormig racket volkomen geschikt, omdat het hen zou helpen om de slag te versterken. Het druppelvormige racket is uitgebalanceerd en biedt de beste controle krachtverhouding en is geschikt voor elk type niveau en voor elke speelstijl.

Het ideale gewicht van het padelracket is…

Het is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden en dat realiseren veel spelers zich niet precies. Het spelniveau is recht evenredig met de snelheid van de bal en het gewicht dat de bal van onze tegenstander meebrengt. Hoe hoger je speelniveau, hoe meer je het gewicht van je racket moet verhogen.

En omdat veel spelers met hetzelfde gewicht van het racket spelen of het zelfs verminderen naarmate ze verder komen in hun spel, onthoud dan dat je altijd de mogelijkheid hebt om het gewicht van je racket aan te passen. Om deze reden raden we aan om naarmate je hoger komt, het gewicht van je padel racket te verhogen, laten we zeggen, je voegt gewicht toe afhankelijk van je behoeften en test altijd hoe het voor jou uitpakt.

En dat is alles! Van het padel Zone team hopen we dat deze tips je hebben geholpen bij het kiezen van het juiste gewicht voor je racket of het kiezen van een type racket dat geschikt is voor jouw eigenschappen als padel speler.