Alejandro Galán, officieel profiel

Alles over Ale Galán, de nummer één padelspeler ter wereld en tevens een van de jongste beloften in Spanje

Alejandro Galán, of Ale Galán zoals hij beter bekend is in de padelwereld, is een professionele speler die momenteel de nummer één positie inneemt op de World Padel Tour ranglijst.

Ale Galán, de racketser

Ale Galán’s carrière als racketser begon bekend te worden in 2016, maar hij heeft al meer dan 17 jaar een carrière in padel sinds zijn passie voor deze sport op jonge leeftijd begint.

Zijn carrière is nogal verrassend vanwege de korte tijd die het hem kostte om de nummer één speler in de hele World Padel Tour te worden, hij was ook de jongste speler in de herencategorie die een laatste masterdiploma won.

Tijdens het spel neemt hij de backhandpositie in, waardoor hij een spel kan spelen met veel aanval en slagen met veel kracht. Hij speelt momenteel met Juan Lebron, die de nummer 2 positie op de ranglijst bezet en met wie ze zich samen als het nummer één koppel hebben weten te positioneren.

Vandaag analyseren we de carrière van Ale Galán, een zeer jonge speler die in korte tijd de beste is geworden.

Naam

Alejandro Galan Romo

Bijnaam

Al Galan

Geboortedatum

15 mei 1996

Geboorteplaats

Madrid, (Spanje)

Hoogte

1.86

Huidig koppel WPT 2021:

Juan Lebron Chincoa

Positie

Achteruit

Biografie

Zoals vaak is gezegd, heeft de speler praktisch zijn hele leven een padel racket in zijn hand gehad. Zijn passie voor padel begon toen hij nog heel jong was, met name in de urbanisatie waar hij met zijn ouders woonde. Pas toen hij 7 jaar oud was, begon hij les te geven , wat hem ertoe bracht deel te nemen aan toernooien in het Junior Circuit .

De speler heeft altijd gezegd dat hij uit een zeer bescheiden familie komt en hoe moeilijk het is geweest om op de plek te komen waar hij nu is. In het begin kon hij maar één keer per week trainen, wat hem ertoe bracht deel te nemen aan wedstrijden in de Benjamin categorie, waar hij zeer goede resultaten behaalde, waardoor hij doorging met klimmen.

Nadat hij in deze categorie heeft gespeeld, krijgt hij zeer goed nieuws, hij krijgt een studiebeurs waarmee hij continu kan trainen en daardoor beter kan worden. Dit leidt ertoe dat hij een van de besten in de categorie minor wordt.

Hoewel hij erg jong begint, begint hij pas in 2016, op 20 jarige leeftijd, echt op te vallen in de professionele categorieën.

Alejandro Galan jong
Alejandro Galan jong

Ditzelfde jaar begon hij te spelen met Juan Cruz Belluati, samen wisten ze echter positie nummer 6 te bereiken in de koppelranglijst en ondanks het succes dat ze samen behaalden, gingen ze na een jaar uit elkaar.

Zijn volgende partner zou Matias Diaz zijn met wie hij het maar een jaar zou uithouden, maar samen zouden ze erin slagen zichzelf te positioneren als een van de beste koppels op het hele circuit na samen twee titels te hebben gewonnen. Een daarvan zou de Valladolid Open zijn, waar ze het opnamen tegen Maxi Sánchez en Sanyo Gutiérrez en erin slaagden hun eerste World Padel Tour titel mee naar huis te nemen.

Later zou hij gaan spelen bij Juani Mieres en Pablo Lima , met wie hij de Buenos Aires Padel Master in Argentinië wist te winnen.

Alejandro Galan en Pablo Lima
Alejandro Galan en Pablo Lima

Het volgende koppel en de huidige serieuze Juan Lebrón , samen wisten ze zich te positioneren als het nummer één koppel van de hele World Padel Tour.

Ale Galán nummer één in de World Padel Tour

Zijn eerste begint met zijn huidige partner, Juan Lebrón, die hij al kende vanaf zijn begin in padel.

In hun eerste jaar wist 20220 8 finales te bereiken, waarin ze 6 keer tot kampioen werden uitgeroepen, ongelooflijke resultaten.

Het volgende jaar is weer een heel goed jaar voor het paar, aangezien ze erin slagen om het niveau van het voorgaande jaar te evenaren en 7 overwinningen mee naar huis te nemen. Een daarvan was de Cascais Padel Master 2021 waarin ze Fede Chingotto en Juan Tello wisten te verslaan. De laatste overwinning van dat jaar zou zijn in de Estrella Damm Master Final 2021, met 31.400 punten tegen Agustín Tapia en Carlos Gutiérrez.

Voor 2022 lijkt het koppel dat de favoriet is van velen dat ze hun niveau niet zullen verlagen, aangezien ze dit jaar tot nu toe al twee overwinningen hebben behaald, de meest recente is de Cervezas Victoria Marbella Master 2022 waar ze Jerónimo Luque en Alejandro Ruiz. Aan het begin van het jaar kreeg hij ook de kans om de eerste Qatar Padel Major te spelen en bereikte dit keer de halve finale. En de laatste titel die de Major Premier padel van Italië is.

Palmares van Alejandro Galán

Alejandro Galán heeft 380 wedstrijden gespeeld op de World Padel Tour, waarvan hij er 273 heeft gewonnen , terwijl hij 18 opeenvolgende overwinningen behaalde. Enkele cijfers die laten zien waarom het de nummer één van de wereld is.

Fecha Toernooi Maatje
2022 Cervezas Victoria Marbella Master Juan Lebrón
2022 Danish Padel Open Juan Lebrón
2022 Circus Brussels Padel Open Juan Lebrón
2022 Estrella Damm Alicante Open Juan Lebrón
2022 Vigo Open Juan Lebrón
2022 Estrella Damm Reus Costa Daurada Open Juan Lebrón
2022 Miami Padel Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Master Final Juan Lebrón
2021 CDMX OPEN Juan Lebrón
2021 Buenos Aires Pádel Master Juan Lebrón
2021 Areco Malmö Padel Open Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Córdoba Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Menorca Open Juan Lebrón
2021 Lugo Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Barcelona Master Juan Lebrón
2021 Sardegna Open Juan Lebrón
2021 Cascais Padel Master Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Málaga Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm Las Rozas Open Juan Lebrón
2021 Estrella Damm València Open Juan Lebrón
2021 Valladolid Master Juan Lebrón
2021 Cervezas Victoria Marbella Master Juan Lebrón

Palmarés Premier Padel

Datum Toernooi Maatje
2022 Premier Padel Roma Juan Lebrón
2022 Premier Padel Greenweez Paris Major Juan Lebrón
2022 Premier Padel Madrid Juan Lebrón
2022 Premier Padel Milan Juan Lebrón

Adidas officiële sponsor van Ale Galán

Momenteel is het merk waarmee Ale Galán speelt Adidas Padel , waarmee hij sinds 2018 speelt en waarmee hij vorig jaar besloot te verlengen. De door de speler gekozen schep is de Adidas Metalbone 3.2 Hard

Adidas Metalbone 3.1 2022

AANBIEDING: € 389,95
Adviesprijs: € 400,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 350-360

Adidas Metalbone 3.2 2023 schep kopen

Daarnaast is hetzelfde racket ook ontworpen met dezelfde kenmerken, maar een hardere versie voor spelers die op zoek zijn naar wat meer kracht, namelijk de Adidas Metalbone HRD 3.1.

In schoeisel spelen ze ook met de Adidas padelschoenen voor heren , de BARRICADE, een schoen die zeer flexibel en ademend is en die de kwaliteit van al zijn producten heeft, maar ook een spectaculair ontwerp heeft.

ADIDAS BARRICADE M KLEI LUCIDE BLAUW ZONNE ROOD BLAUW

AANBIEDING: € 134,95
Adviesprijs: € 150,00

  • Demping: Voor en achter
  • Bovenwerk: Technisch materiaal
  • Zool: Klei

ADIDAS BARRICADE M KLEI LUCIDE BLAUW ZONNE ROOD BLAUW

Tot slot, een ander model dat is ontworpen voor de lijn van padel rackets voor de speler, is de Adidas Metalbone Master LTD, een model dat speciaal is ontworpen voor de final master.

ADIDAS METALBONE METALBONE 3.2 2023

AANBIEDING: € 379,95
Adviesprijs: € 380,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 360-375

ADIDAS METALBONE METALBONE 3.2 2023

Beste punten van Ale Galán

Om te eindigen laten we een video achter met de beste punten van Ale Galán in de World Padel Tour.