Officiële ranglijst en nieuwe mannelijke paren van Premier Padel

De beste circuit ter wereld zal van start gaan met nieuwe spelerscombinaties en een ranglijst waarin Agustín Tapia en Arturo Coello niet als nummer één zullen beginnen.

Groen licht voor de start van een nieuw tijdperk in professioneel padel met het nieuwe circuit ontworpen door de Internationale Padel Federatie (FIP) en Qatar Sports Investments (QSI). Na de aankondiging van de officiële Premier Padel kalender voor 2024, bekijken we de nieuwe paren die elkaar op de baan zullen ontmoeten en een mannenranking vol verrassingen.

Werking van de ranking

Voor dit seizoen hebben de FIP en QSI besloten de ranking te structureren op basis van de resultaten van 24 toernooien uit voorgaande seizoenen. Er wordt speciale aandacht besteed aan de Premier Padel en FIP Tour evenementen, waarbij de resultaten van de World Padel Tour, die van 2013 tot 2023 het referentiecircuit voor wereldpadel was, op de achtergrond raken.

Op deze manier hangt de positie waarin elk paar start in Premier Padel af van de totale som van de punten die elke speler heeft behaald in maximaal 24 toernooien gespeeld in 2022 en 2023, verdeeld als volgt:

  • De beste resultaten behaald in 21 toernooien van Premier Padel en FIP Tour.
  • De drie beste resultaten behaald in World Padel Tour of FIP Tour toernooien gespeeld vanaf september 2023.

Het seizoen begint op 26 februari in Riyad, en daarmee de ‘Race’, een classificatie die de resultaten van elk toernooi in 2024 live telt. Bijvoorbeeld: als Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno het eerste toernooi van het seizoen winnen, zullen zij als nummer één in de ‘Race’ staan, waar alle paren beginnen met nul punten.

Aan de andere kant zal de verdediging van de 2023 ranking als volgt worden uitgevoerd: Het totaal aantal punten van de 2023 ranking van elke speler zal worden gedeeld door 50 weken, waarbij elke week dezelfde hoeveelheid punten van elke speler wordt afgetrokken vanaf 15 januari 2024 tot het einde van het sportseizoen op 22 december 2024. Dit is de reden waarom, hoewel sommige paren het seizoen beter kunnen beginnen dan andere, zij niet hoger zullen staan in de officiële ranking omdat deze ook rekening houdt met de punten uit 2023.

Ranking van mannelijke paren van Premier Padel

Door de totale scores van de spelers die elk paar vormen op te tellen, krijgen we deze initiële ranking voor 2024:

1. Alejandro Galán en Juan Lebrón, opnieuw bovenaan

Lebrón en Galán spelen voor het vierde opeenvolgende seizoen samen ondanks geruchten over hun scheiding. | Afbeelding: Premier Padel.

Zij die vanaf begin 2020 tot mei 2023 nummer één waren in de World Padel Tour, zullen opnieuw de ranking aanvoeren van het meest relevante circuit in het wereldwijde panorama met 24.470 punten.

Hun prestaties in Premier Padel gedurende de afgelopen twee seizoenen, waarin ze in totaal vijf titels wonnen, hebben hen in staat gesteld om voor te blijven op Agustín Tapia en Arturo Coello, die erin slaagden hun dominantie in de World Padel Tour te beëindigen na een van de meest spannende wedstrijden in de geschiedenis.

2. Agustín Tapia en Arturo Coello, op weg naar een ander jaar van records

Coello en Tapia wonnen in totaal 14 titels gedurende 2023. | Afbeelding: Premier Padel.

Het Spaans-Argentijnse duo nadert de nummer één positie met 22.220 punten dankzij hun spectaculaire 2023, waarin ze vier van de zes Premier Padel titels in het spel wonnen en een reeks van 46 ongeslagen wedstrijden in de World Padel Tour bereikten.

Ondanks dat Coello de alleenstaande nummer één in de spelersranking is met 11.933 punten, zal het fitste paar van 2023 opnieuw moeten strijden om de kroon terug te winnen omdat Agustín Tapia er niet in slaagde een Premier Padel titel te winnen in 2022, toen hij een paar vormde met Sanyo Gutiérrez.

3. De Superpibes, zonder limiet op de 20×10

Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno gaan samen verder na het ondertekenen van het beste seizoen van hun carrières. | Afbeelding: Premier Padel.

Franco Stupaczuk en Martín Di Nenno zullen optreden als het nummer drie paar in de ranking met 20.425 punten na vier Premier Padel titels tussen hen te hebben gewonnen. In 2022 won de speler uit Chaco er twee samen met Pablo Lima, terwijl Di Nenno er een won met Paquito Navarro. Nadat ze vorig seizoen als paar waren samengekomen, wonnen ze de eerste Major van het seizoen in Qatar en verloren de finales in Milaan en Mendoza tegen Tapia/Coello en Galán/Lebrón respectievelijk.

Dit jaar wordt verwacht dat ze opnieuw het spel zullen vertonen dat hen deed strijden voor de nummer één positie in de World Padel Tour tot het voorlaatste toernooi van vorig seizoen.

4. Paquito Navarro en Sanyo Gutiérrez, magie en karakter om het publiek te bekoren

Sanyo en Paquito komen zeven jaar later weer samen met als doel dichter bij nummer één te komen. | Afbeelding: World Padel Tour.

De twee legendes van het wereldpadel beginnen als het vierde paar in de tabel met 13.745 punten. Het goede werk van Paquito Navarro sinds het begin van Premier Padel (één titel en vijf finales) heeft ervoor gezorgd dat dit nieuwe duo zich onder de top van de ranglijst bevindt, aangezien Sanyo Gutiérrez slechts één finale heeft bereikt, waardoor zijn bijdrage in termen van score minder was.

De speler uit Sevilla en die uit San Luís zullen hun versie 2.0 tonen na samen te hebben geconcurreerd in 2016 en 2017. Ze hebben de uitdaging om hun magie te ontplooien en ervoor te zorgen dat het sterke karakter van beiden hen niet in de steek laat op de baan. Dit alles met het doel om opnieuw te strijden voor de nummer één positie tegen tegenstanders die uitblinken in fysieke en luchtspel.

5. Momo González en Fede Chingotto, verdediging als belangrijkste wapen

Momo keert terug naar de backhand om samen te werken met Chingotto, die al weet wat het is om een Master Final te winnen. | Afbeelding: @chingotto.

De speler uit Málaga en de ‘Muis’ uit Olavarría sluipen de top vijf binnen met 12.551 punten. Na een seizoen waarin Momo voornamelijk op de drive speelde samen met Javi Garrido en Chingotto drie Premier Padel finales en een World Padel Tour Master Final titel behaalde, bundelen ze hun krachten als paar om van verdediging hun beste aanval te maken.

Van de top 6 tot 10, paren die beloven te verrassen

Fernando Belasteguín en Lucho Capra zullen samen concurreren in het seizoen dat zal markeren het afscheid van de ‘Boss’. Met 10.745 punten, plaatsen ze zich als het zesde duo. Deze unie heeft zijn verklaring in het tactische aspect, aangezien Bela onlangs uitlegde dat hij een team moest vormen met een linkshandige speler om te voorkomen dat tegenstanders gemakkelijk het net winnen met ballonnen gericht op de linker schouder van de drive-speler.

In de top zeven bevinden zich Juan Tello en Álex Ruiz met 9.315 punten. De ‘Kat’ en de ‘Captain America’ zullen op het toneel verschijnen na een onregelmatig 2023 waarin hun beste resultaat in Premier Padel een halve finale was behaald in de Mendoza P1.

Víctor Ruiz en Lucas Bergamini zullen samen doorgaan na een uitzonderlijk 2023 waarin ze bewezen klaar te zijn om posities in de ranglijst te beklimmen. Het Spaans-Braziliaanse paar begint op de achtste positie met 6.340 punten en heeft de uitdaging om het spel voort te zetten dat hen in 2022 naar de finale van de Milaan P1 bracht en vorig jaar Tapia en Coello uitschakelde in de World Padel Tour.

Het openbaringspaar van 2023 zal proberen hun goede resultaten voort te zetten. | Afbeelding: Premier Padel.

Coki Nieto en Jon Sanz, twee van de spelers met het meeste potentieel op het circuit, zullen samen blijven als het negende paar van Premier Padel met 6.065 punten. Ondanks de geruchten die Sanz linkten aan spelers als Galán, Paquito of Bela, zal het Spaanse paar blijven vechten om de laatste rondes van elk toernooi te bereiken door hun kenmerkende elektrische spel.

Het top tien wordt afgesloten door Javi Garrido en Mike Yanguas met 5.731 punten, die een nieuw duo vormen dat hoopt te voldoen aan de grote verwachtingen die zijn gewekt door hun jeugd, potentieel en luchtspel.