Franco Stupaczuk, officieel profiel

We maken een rondleiding door de spannende carrière en prestaties die deze Argentijnse ster benadrukken als een van de beste padelspelers ter wereld.

Franco Stupaczuk, officieel profiel
2023-10-25 2023-10-25

Carlo Angulo Martini

Franco Stupaczuk, ook wel eenvoudigweg bekend als “Stupa“, is een professionele Argentijnse padel speler die momenteel de 4e plaats inneemt in de ranking van de World Padel Tour. Samen met zijn partner, de Argentijn Martin Di Nenno, vormen ze het duo bekend als “Los Superpibes”, het op één na beste koppel op de WPT circuit.

Feiten over Franco Stupaczuk

Op de baan staat “Stupa” bekend om zijn snelle bewegingen, evenals zijn reflexen en zijn vermogen om kracht te genereren uit kleine maar nauwkeurige slagen. Al op jonge leeftijd werd hij beschouwd als een groot talent in het Argentijnse padel, hij werd een publieksfavoriet in de jeugdcompetities, en zijn professionele carrière is gevuld met successen.

Gedurende zijn carrière is hij vooral bekend om zijn duo met landgenoot Martin Di Nenno, bekend als “Los Superpibes”. Maar hij heeft ook samengespeeld met andere grote professionele spelers zoals Pablo Lima, Sanyo Gutiérrez en Alex Ruiz.

Naam

Franco Stupaczuk

Bijnaam

Stupa

Geboortedatum

25 maart 1996

Geboorteplaats

Provincie Chaco, Argentinië

Lengte

1,80 cm

Huidige partner WPT 2023:

Martin Di Nenno

Positie

Revés (Backhand)

In 2012 begon zijn carrière met deelname aan het Padel Wereldkampioenschap voor Argentinië, waarna hij al snel een van de meest herkenbare figuren werd op de WPT circuit.

Vandaag analyseren we de carrière van de speler uit Chaco, een van de bekendste en meest relevante figuren in de internationale padelscene.

Biografie van Franco Stupaczuk

Franco Stupaczuk werd geboren in een klein stadje in de provincie Chaco, Argentinië op 25 maart 1996.

De superkids in de minor leagues van Argentinië
De superkids in de minor leagues van Argentinië

Vanaf zijn 8e begon hij met padel, en hij klom op door de jeugdrangen van Argentinië, waar hij op 16 jarige leeftijd de nummer 1 werd samen met zijn partner Martin Di Nenno. Dit partnership duurde totdat een tragisch ongeluk Martin Di Nenno enkele maanden van toernooien weghield.

In 2017, nu 21 jaar oud, maakte hij de sprong naar de hogere toernooien. Hij deed dit samen met een veteraan, Cristian Gutiérrez, waarmee hij tijdens twee seizoenen op verschillende momenten wist te verrassen. Ze werden kampioenen in 3 toernooien, waarmee zijn succesvolle reeks begon.

Franco Stupaczuk met Cristian Gutiérrez
Franco Stupaczuk met Cristian Gutiérrez

Halverwege het seizoen 2019 gingen hun wegen uiteen, en “Stupa” probeerde verschillende speelstijlen en partners uit. Hij eindigde het jaar naast Matías Diaz, met wie hij kampioen werd op het Cordoba Open. Het volgende seizoen begon hij samen te spelen met Sanyo Gutiérrez.

Ondanks dat het duo met Sanyo veelbelovend leek vanwege de effectieve combinatie van hun speelstijlen, behaalden ze niet de verwachte resultaten en gingen ze uit elkaar nadat ze slechts één toernooi in Menorca hadden gewonnen.

Stupa met Alex Ruiz
“Stupa” met Alex Ruiz

In het seizoen 2021 begon hij een nieuw avontuur samen met Alex Ruiz, waarmee hij uitblonk door twee toernooien te winnen en het seizoen te eindigen als het 4e paar op het circuit.

Maar in 2022, na verschillende vroege nederlagen, besloot het paar uiteen te gaan om hun speelstijl aan te passen aan partners die beter bij hen passen.

Gedurende deze korte periode speelde hij naast de legendarische Pablo Lima, met wie hij kampioen werd in de Open de France tegen het wereldnummer 1 paar bestaande uit Ale Galán en Juan Lebrón. Ook wonnen ze samen hun eerste twee titels van het Premier Padel circuit.

Franco Stupaczuk samen met Pablo Lima
Franco Stupaczuk samen met Pablo Lima

In 2023, na 7 jaar, keerde het duo bekend als “Los Superpibes” eindelijk terug, met als doel samen met Martin Di Nenno het nummer 1 paar van het circuit te worden.

Ditzelfde doel zijn ze steeds dichterbij gekomen door in één seizoen 6 toernooien te winnen, en ook door het Premier Padel toernooi in Doha te winnen. Hierdoor groeit hun legende alleen maar en streven ze ernaar om binnenkort bekend te staan als de beste spelers ter wereld.

Stupa en Di Nenno na de langverwachte terugkeer van "Los Superpibes"
Stupa en Di Nenno na de langverwachte terugkeer van “Los Superpibes”

Beste punten van Franco Stupaczuk

Met een winnende en charismatische houding is de speler uit Chaco veranderd van een jong talent in een van de meest prominente spelers op het professionele circuit. Daarom willen we deze video delen waar je de beste punten van Franco Stupaczuk in de World Padel Tour kunt zien.

Siux sponsort Franco Stupaczuk padelracket

Na een lange periode met Star Vie, besloot Stupa van richting te veranderen en introduceerde hij een exclusief padel racket model met een van de historische merken van de sport, namelijk Siux.

Het is niet verrassend dat dit nieuwe model hem nog bekender maakt, omdat het niet alleen uitzonderlijke kwaliteit biedt, maar de ST2 in 12K is een van de modellen met de beste prestaties zowel in verdediging als aanval aan de achterkant van het veld en ook dicht bij het net.

Siux Electra ST2 Hybrid 12K

Siux Electra ST2 Hybrid 12K
AANBIEDING: 298,95 €
ADVIESPRIJS: 299,00 €
  • Vorm: Druppel
  • Spel: Allround
  • Gewicht: 360-375

Siux Electra ST2 Hybrid 12K

De Siux Electra ST2 Hybrid 12K wordt het officiële padel racket van Franco Stupaczuk. De constructie in 12K carbon zorgt voor een grotere weerstand, net als de versterkte brug om torsie te voorkomen.

Introduceert een kern van zacht EVA schuim aan de binnenkant voor een comfortabeler gevoel, samen met het shockout systeem dat helpt trillingen bij elke slag te verminderen. De dual pro grip handgreep verbetert de grip, waardoor het een van de beste veelzijdige modellen op de markt is.

Overwinningen en triomfen van Franco Stupaczuk

De speler uit Chaco is een van de meest prominente spelers in het circuit die verschillende overwinningen heeft behaald gedurende zijn lange carrière, en is daardoor een van de meest geliefde spelers onder fans geworden. Zonder twijfel zal hij nog lang aan de top van de sport blijven.

World Padel Tour Achievements

Date Tournament Partner
2023 Amsterdam Open Martin Di Nenno
2023 Madrid Master Martin Di Nenno
2023 Valencia Open Martin Di Nenno
2023 Valladolid Open Martin Di Nenno
2023 France Open Martin Di Nenno
2023 Danish Master Martin Di Nenno
2022 France Master Pablo Lima
2021 Mexico Master Alex Ruiz
2021 Sardegna Open Alex Ruiz
2020 Menorca Master Sanyo Gutiérrez
2019 Córdoba Open Matías Diaz
2018 Granada Open Cristian Gutiérrez
2017 Gran Canaria Open Cristian Gutiérrez
2017 Costa del Sol Open Cristian Gutiérrez

Premier Padel Achievements

Date Tournament Partner
2023 Doha Premier Padel Major 2022 Martin Di Nenno
2022 Guiza Premier Padel Major 2022 Pablo Lima
2022 Mendoza Premier Padel Major 2022 Pablo Lima
Zona de padel
Laat een reactie achter