Martin Di Nenno, officieel profiel

Alles over Martin Di Nenno, een professionele padelspeler die op de beste posities van de World Padel Tour-ranglijst staat

Martin Di Nenno is een professionele racketspeler die momenteel nummer 5 is in de World Padel Tour ranglijst. Van Argentijnse nationaliteit en een van de geconsolideerde spelers van het circuit.

Martin Di Nenno, de padel-speler

Zijn passie voor padel begon al op zeer jonge leeftijd, dankzij zijn ouders, die in zijn geboorteplaats een complex van padelbanen hadden. De speler zegt dat hij urenlang padel speelde, maar pas een paar jaar later werd hij een professionele padel.

Vanaf 2007 begon hij te spelen met Franco Stupaczuk , een koppel dat bekend werd in Argentinië en in het buitenland door het winnen van verschillende World Cups in Zuid-Amerika.

Dinenno - Frank Stupa
Dinenno – Frank Stupa

Tijdens het spel neemt Di Nenno de Drive positie in, waardoor hij een meer defensieve positie in het spel kan innemen. Momenteel is zijn partner Paquito Navarro met wie hij sinds 2020 samenspeelt, hoewel ze in 2022 hun scheiding aankondigen, en samen zijn ze erin geslaagd zichzelf te positioneren als een van de beste koppels in de hele World Padel Tour.

Martin Di Nenno is een van de grootste voorbeelden van verbetering in de wereld van padel, die er dankzij zijn doorzettingsvermogen ook in is geslaagd zich tot de besten te positioneren. Vandaag analyseren we de professionele carrière van Martin Di Nenno, een speler die al heel lang tot de besten behoort.

Naam

Martin Di Nenno

Bijnaam

Superpibe of Rengo

Geboortedatum

18 maart 1997

Geboorteplaats

San Fernando del Valle de Catamarca (Argentinië)

Hoogte

1.75

Huidig koppel WPT 2021:

Paquito Navarro

Positie

Drijfveer

Biografie en geschiedenis

Martín Di Nenno werd geboren in Ezeiza, een stad in Argentinië , op 18 maart 1997. Dankzij zijn ouders begon hij al heel vroeg te spelen, maar pas later begon hij bekender te worden.

Een van de eerste koppels met wie hij op de baan speelde en een van de meest erkende in zijn geboorteland is degene die hij vormde met zijn partner Franco Stupaczuk, die ze de bijnaam “los superpibes” gaven. Samen slagen ze erin om de World Padel Tour rond het jaar 2015 te bereiken , het is hier wanneer ze erkenning beginnen te krijgen in Spanje.

Martin Dinenno ongeval

Ondanks het feit dat ze samen met zijn partner een goede positie wisten te bereiken in de ranglijst van koppels, zou alles veranderen voor Martín Dinenno toen hij begin 2016 een auto-ongeluk kreeg .

Bij hetzelfde ongeval stierven twee vrienden van de speler , een van hen bekend in de wereld van padel, Elías Estrella .

Dit ongeval markeerde een voor en na in het leven van de speler, aangezien de artsen zijn ouders vertelden dat hij nooit meer padel zou kunnen spelen .

Hierna zou hij een paar maanden moeten doorbrengen zonder te kunnen lopen vanwege de breuk die hij had in het dijbeen van zijn rechterbeen. De speler gaf echter niet op sinds, zoals hij zelf heeft verklaard, padel zijn leven heeft gered, want slechts een jaar later en na veel fysiek werk, slaagde hij erin om opnieuw te concurreren en zijn carrière te lanceren op de World Padel Tour.

Bullpadel-sponsor van Martín Di Nenno

Momenteel speelt Martín Di Nenno bij het merk Bullpadel waarmee hij sinds begin 2021 speelt.

Martin Dinenno padel racket

Het door de speler gekozen racket is de Vertex 03 Comfort 2022 , een powerracket met een zachte touch om je beste slagen te kunnen slaan.

Bullpadel Vertex 03 Comfort 2022

AANBIEDING: € 224,95 Adviesprijs: € 225,00

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Kracht
  • Gewicht: 365-375

Bullpadel Vertex 03 Comfort 2022

De schoenen die door de speler worden gebruikt, zijn de Bullpadel Next Hybrid Pro 22 in marineblauw, een zeer licht model dat veel grip op het veld zal bieden.

De padelschoenen van Dinneno

BULLPADEL NEXT HYBRID PRO 22 ZWART

AANBIEDING: € 94,95 Adviesprijs: € 112

  • Demping: voor en achter
  • Bovenwerk: technisch materiaal
  • Zool: Klei

BULLPADEL NEXT HYBRID PRO 22 ZWART

De koppels van Diners

Di Nenno besloot hard te blijven werken om voet aan de grond te krijgen in het professionele circuit, maar dit keer zou hij zijn partner Lucas Campagnolo aan de kant laten om te gaan spelen met Juan Manuel Restivo .

Zijn carrière zou echter pas enige tijd later, in 2019, echt bekend worden. Dit jaar begon hij te spelen met Javi Garrido , waar ze samen kampioen van Spanje wisten te worden.

In 2020 begon hij te spelen met Agustin Gomez Silingo , maar het paar zou niet lang meer duren sinds ze na een verblijf in de halve finale besloten uit elkaar te gaan. Zijn volgende partner zou Maxi Sanchez zijn met wie hij de ranglijst van de 8 beste koppels van het hele toernooi weet te betreden.

Dinenno Premier Padel
Dinenno Premier Padel

In 2021 zou hij eindelijk zijn huidige partner, Paquito Navarro , ontmoeten, met wie ze zich samen zouden positioneren bij het op één na beste koppel van het hele circuit.

Palmares Martín Di nenno

Martin Di Nenno heeft meer dan 300 wedstrijden gespeeld op de World Padel Tour, waarvan hij er meer dan 200 heeft gewonnen, terwijl hij 12 opeenvolgende overwinningen behaalde. Enkele resultaten die laten zien waarom hij een van de beste is in de hele World Padel Tour-ranglijst.

Palmares Wereld Padel Tour

Datum Toernooi Partner
27-03-2022 Vigo Open 2022 Paquito Navarro
28-11-2021 Padelmaster van Buenos Aires 2021 Paquito Navarro
24-10-2021 Estrella Damm Valencia Open Paquito Navarro

Palmares Premier Padel

Datum Toernooi Partner
04/03/2022 Qatar Majoor 2022 Paquito Navarro

De beste punten van Martin Di Nenno

Om te eindigen laten we je het beste punt van Martín Di Nenno van het jaar achter, DiNenno in zijn puurste vorm.