Vergelijking Head Delta Pro VS Head Delta Motion 2023

Ontdek de belangrijkste verschillen tussen deze twee populaire Head rackets. Kies degene die het beste bij je past en til je spel naar een hoger niveau.

We gaan door met onze vergelijkingen en vandaag staan we tegenover twee van de beste Head padel rackets: Arturo Coello’s Delta Pro tegen Paula Josemaria’s Delta Motion.

Vandaag vergelijken we de Head Delta Pro 2023 met de Head Delta Motion 2023, de twee modellen van de nummer 1 van de wereld.

Vergelijking van de padel rackets Delta Pro en Delta Motion

Zoals u kunt zien, zijn beide mesjes met hoge prestaties. Ze maken deel uit van de Delta serie Head padel rackets, de krachtigste van het merk, dus beide modellen bieden veel slagkracht.

Als je alle technologieën die ze delen in detail wilt weten, en hoe ze verschillen, kun je genieten van onze vergelijkende video, waar we ze testen en ontdekken wat hun prestaties zijn en hoe ze zich allemaal gedragen.

Hoewel ze dezelfde kleuren combineren, kunnen ze op het eerste gezicht snel worden onderscheiden. De Delta Pro 2023 heeft een zwarte achtergrond, met een grijs midden en oranje details. De Delta Motion 2023 van zijn kant wisselt kleuren uit: dat wil zeggen, hij heeft een grijze achtergrond, met een zwarte helft en behoudt de oranje logo’s.

Het zijn aanvalsrackets die voornamelijk zijn ontworpen voor spelers die dicht bij het net spelen, omdat ze dankzij hun goede beheersbaarheid een geweldige verdediging en snelle reactie mogelijk maken.

Hun diamantvorm maakt ze tot ideale rackets voor het afmaken van schoten, en dankzij de integratie van Smart Bridge technologie, die zich in het bruggebied bevindt, bieden ze meer stabiliteit dan eerdere modellen en minimaliseren ze trillingen veroorzaakt door het terugkaatsen van de bal.

De constructie in grafeen is een van de belangrijkste kenmerken, aangezien het twee modellen zijn die extreem goed bestand zijn tegen schokken en een lange levensduur garanderen, ongeacht het intensieve gebruik waaraan ze worden blootgesteld. Tegelijkertijd genereren ze een zeer goede baloutput dankzij hun constructie met powerfoamrubber aan de binnenkant, en ze hebben ook een geoptimaliseerd sweetspot boorpatroonontwerp dat niet alleen hun sweetspot verbreedt, maar ook helpt om fouten in ballen te voorkomen centrum ballen.

Overeenkomsten tussen de Delta Pro en de Delta Motion

  • Ze hebben dezelfde constructie: een combinatie van grafeen voor de buitenste structuur met powerfoamrubber aan de binnenkant, waardoor een semi harde aanraking ontstaat.
  • Beide padel rackets hebben een ruw oppervlak in reliëf, met een patroon van stippen.
  • Voor de constructie bevatten ze Auxetic technologie, een systeem dat de sensaties verbetert die we hebben bij het slaan.
  • Voor het framegebied bevat het het Tailored Frame systeem, een ontwerp dat is ontwikkeld om maximaal vermogen te bereiken.

Zowel de Delta Pro als de Delta Motion zijn zeer beheersbare modellen, hun uitgebalanceerde combinatie zorgt voor zowel kracht als controle, en dankzij hun grafeenconstructie bieden ze een grote duurzaamheid, waardoor het twee modellen zijn die geweldige prestaties leveren op de baan, zowel dichtbij als ver weg netwerk.

Head Graphene Delta Pro 2023

Head Graphene Delta Pro

AANBIEDING: € 194,91
Adviesprijs: € 319,95

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 365-375

Head Graphene Delta Pro

Head Graphene Delta Motion 2023

Head Graphene Delta Motion

AANBIEDING: € 139,91
Adviesprijs: € 259,95

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Macht
  • Gewicht: 350-360

Head Graphene Delta Motion

Verschillen tussen de Delta Pro en de Delta Motion

We beginnen met het gewicht, de Delta Motion van Paula Josemaría is vervaardigd in lichtere gewichten, volgens de fabrikant rond de 365 gram. De Delta Pro daarentegen is iets zwaarder, zo’n 375 gram. Deze kleine variatie in de gewichten zorgt ervoor dat de Delta Motion veel hanteerbaarder en praktischer aanvoelt voor alle soorten spelers.

Een ander verschil dat we tussen beide padel rackets vinden, is te vinden in de balans. Hoewel de 2 het gewicht richting de punt dragen, draagt de Delta Pro het volgens de fabrikant enkele millimeters hoger dan de Motion. Dus bij het vangen blijkt het iets koppiger te zijn, een detail dat meer de ervaren spelers in schoten ten goede komt en hen helpt de bal met grotere precisie te sturen.

Delta-serie Headpadelrackets
Delta serie Head padel rackets

Opinie en conclusies

De Delta Motion 2023 is een powerracket met een medium gevoel. Door zijn lichte gewicht is hij zeer handzaam, iets wat gewaardeerd wordt bij het retourneren van moeilijke ballen.

Behalve dat hij beter hanteerbaar is dan de Pro, merkten we ook dat hij iets zachter was, want hoewel ze dezelfde constructie hebben, is onze indruk dat hij zachter aanvoelt en meer balstuit biedt.

Bij ballen die op lage snelheid komen hoef je nauwelijks moeite te doen om te volleyen. We merken echter wel dat we bij snellere ballen of wanneer we de bal willen versnellen, wat controle kunnen verliezen. In het aanvalsspel stelt het niet teleur. Met de Delta Motion kun je met diepte volleyen, snaken en liggen.

De Delta Motion, de officiële schep van Paula Josemaria
De Delta Motion, de officiële schep van Paula Josemaría

Bij het spelen van de smash kunnen we deze ook maximaal knijpen, omdat het meer hefboomwerking mogelijk maakt, zodat de bal er met kracht uit komt. Bovendien kun je er bij het spelen van de topspin slag wat meer spin aan geven, omdat je door het lichte gewicht je hand snel kunt bewegen.

De Delta serie van Arturo Coello

Na het racket van Arturo Coello te hebben geprobeerd, geeft de Delta Pro 2023 ons de indruk dat het een medium touch racket is dat hard is, dicht bij het net is het perfect om snel te spelen, omdat het te allen tijde een goede controle behoudt om volleys, adders te spelen en bakken met diepte. Bij slagen van boven het Head is het een kanon, omdat je door zijn vorm en balans alle kracht van de arm op de bal kunt overbrengen waarmee de bal gemakkelijk x 3 kan worden verwijderd.

Nadat we hem onderaan de baan hadden getest, merkten we meteen dat het niet zijn natuurlijke habitat is. Hoewel de sweetspot goed is gezien het feit dat het een powerracket is, moet je goed gecentreerd slaan zodat de lobs niet rechtstreeks naar het glas gaan of makkelijke ballen missen.

Wat de output betreft, merken we bij langzamere ballen wel dat je de bal wat meer moet volgen, omdat de aanraking je een beetje afstraft. Kortom, we denken dat het een veel veeleisender padel racket is in de verdediging, wat een goed spelniveau vereist om er het maximale uit te kunnen halen.

De Delta Pro, de officiële schep van Arturo Coello
De Delta Pro, de officiële schep van Arturo Coello

Om onze vergelijking af te ronden en samen te vatten, beide rackets zijn krachtig, maar we raden de Delta Motion aan voor diegenen die op zoek zijn naar een zoetere toets en bovenal prioriteit geven aan beheersbaarheid. Aan de andere kant is de Delta Pro gericht op natural hitters, die graag meer in de bal knijpen en het spel versnellen.

Tot zover onze analyse van het racket door Arturo Coello en Paula Josemaria, 2 hoogwaardige rackets die heel verschillende sensaties op de baan bieden voor degenen die willen spelen op het niveau van de beste ter wereld.