Padel straalt onder de blik van NBA-sterren tijdens de Reserve Cup

Het beste padel ter wereld reisde naar Miami voor de Reserve Cup, een door NBA-ster Jimmy Butler georganiseerde competitie die een half miljoen euro aan prijzen uitdeelde.

14 van de beste padelspelers ter wereld staken de oceaan over om deel te nemen aan het tweede toernooi van een gouden preseizoen. Na het succes van de Hexagon Cup in Madrid, was Miami afgelopen weekend getuige van een competitie die alles bijeenbracht wat nodig is om padel te blijven aantrekken: wereldsportsterren, een formaat met baanbrekende regels en veel geld op het spel.

Wie zat er achter de Reserve Cup?

Jimmy Butler, NBA-ster van de Miami Heats, samen met Wayne Boich, CEO van de Reserve Padel club en organisator van de World Padel Tour Miami Open van 2022, waren de promotors van de competitie.

Jimmy Butler, Derek Jeter, Dwyane Wade, Daddy Yankee en Sergio Busquets waren enkele van de figuren die de Reserve Cup bijwoonden. | Afbeelding: Reserve Padel.

De Reserve Cup bracht twee teams van zeven spelers samen die werden gekozen via een draft. Jimmy Butler en Derek Jeter, legende van de New York Yankees, fungeerden als de kapiteins. Zo werden de teams samengesteld na de selectie op donderdag:

  • Team Reserve: Alejandro Galán, Juan Lebrón, Jon Sanz, Coki Nieto, Javi Garrido, Mike Yanguas en Gonzalo Rubio.
  • Team Miami: Franco Stupaczuk, Martín Di Nenno, Federico Chingotto, Álex Ruíz, Maxi Sánchez, Juan Tello en Momo González.

Het evenement omvatte negen wedstrijden met verschillende scores die in drie verschillende rondes werden gespeeld. De wedstrijden van donderdag leverden elk één punt op voor het winnende team, die van vrijdag twee en die van zaterdag drie.

Ze werden gespeeld in de beste van drie sets, met het bijzonderheid dat als het tot een derde set kwam, deze zou worden beslist door een super tie-break. Bovendien werd een nieuwe regel ingevoerd die teams toestond om een van de spelers van het paar tijdens een wedstrijd te wisselen, zoals dat bij andere sporten zoals voetbal of basketbal gebeurt.

De competitie had een totaal van een half miljoen euro aan prijzengeld, waarmee het de meeste prijzen per speler in de geschiedenis van padel uitdeelde.

Team Miami domineerde met een uitmuntende Superpibes en de versie 2.0 van Juan Tello en Fede Chingotto

Het team geleid door Derek Jeter won de eerste editie van de Reserve Cup met een algemene score van 13-5 na het met overtuiging winnen van topwedstrijden. Zo verliep de competitie:

De eerste dag, gekenmerkt door regen in Miami

Na de viering van de draft begon het toernooi met de strijd van een uniek duel, aangezien Javi Garrido en Juan Lebrón het opnamen tegen een Juan Tello en Fede Chingotto die weer de ‘Kat’ en ‘Muis’ duo vormden. De Andalusische spelers liepen gedurende de hele wedstrijd achter de feiten aan maar slaagden erin de tweede set te winnen om zich in de super tie-break met 10-5 op te leggen.

De tweede wedstrijd zette Alejandro Galán en Gonzalo Rubio tegenover Maxi Sánchez en Di Nenno. Deze moest vanwege de regen worden uitgesteld tot vrijdag toen de score 5-4 was met de service voor de Spanjaarden. Bij de hervatting verving de “chaqueño” Franco Stupaczuk Maxi Sánchez en de Superpibes wonnen uiteindelijk de wedstrijd in de super tie-break (7-6, 3-6, 10-6).

Om de dag af te sluiten toonden Mike Yanguas en Coki Nieto wat ze dit seizoen op de 20×10 kunnen bieden door met 6-4, 6-4 te winnen van Momo González en Álex Ruiz, die na een partnerschap in 2022 en begin 2023 weer samen speelden.

Met deze resultaten eindigde de eerste dag met Team Miami aan de leiding met 2-1.

Tweede dag: de paren van de Hexagon Cup domineerden opnieuw

Op vrijdag wonnen de duo’s van Team Miami gevormd door Tello/Di Nenno en Stupaczuk/Ruiz, die ook samen speelden in de Hexagon Cup, hun respectievelijke wedstrijden om een aanzienlijke voorsprong in de algemene score te nemen. Het Argentijnse paar versloeg Galán/Sanz met 6-3, 7-6, terwijl het duo van de “chaqueño” en de “Captain America” duidelijk won van Garrido/Rubio met 6-4, 6-2.

In de wedstrijd die de dag afsloot, toonden Fede Chingotto en Maxi Sánchez een zeer solide spel tegen Juan Lebrón en Coki Nieto om met een overtuigende 6-1, 6-4. te winnen.

Op deze manier zette het team van Derek Jeter zich met een 7-2 voorsprong in het algemeen, slechts één overwinning verwijderd van het wiskundig kampioenschap.

Derde dag: De Superpibes presenteerden hun kandidatuur voor nummer één

Team Miami voldeed aan de verwachtingen in de eerste wedstrijd om de competitie te winnen. Het huidige nummer zeven duo van Premier Padel gevormd door Álex Ruiz en Juan Tello won in een zeer gesloten wedstrijd (6-1, 4-6, 10-7) tegen het nummer tien duo bestaande uit Javi Garrido en Mike Yanguas.

De show van de dag werd gegeven door Stupaczuk en Di Nenno tegen Galán en Lebrón. De Superpibes toonden grote synergie om in twee sets te winnen tegen het paar dat als eerste staat in de ranglijst van Premier Padel, wat de indruk wekte niet zo goed ingespeeld te zijn.

De laatste wedstrijd van de competitie stelde Team Reserve in staat het eindresultaat op te fleuren. Coki Nieto en Jon Sanz toonden hun veelzijdigheid dicht bij het net om te winnen met 6-4, 6-3 tegen de nieuwe combinatie van Momo González en Fede Chingotto.