Nox AT10 Genius 12K vs AT10 Genius 18k 2023

Vergelijking van de twee best verkochte Nox-rackets van 2023, we hebben het over de NOX AT10 Luxury Genius, de 12k en de 18k, elk voor een ander type spel.

In deze vergelijking gaan we 2 van de beste padelrackets op de markt analyseren en de mening geven, de rackets van Agustín Tapia voor 2023 : de Nox AT10 Genius 12k en de AT10 Genius 18k 2023 om te zien welke overeenkomsten ze hebben, en hoe Ze verschillen, aangezien er velen van jullie zijn die ons ernaar vragen.

Vergelijking AT10 12K en Nox AT10 18K 2023

Nox Padel 2023 presenteerde zijn nieuwe collectie padel rackets , met fantastische modellen die geschikt zijn voor alle niveaus en soorten spelers, maar de AT10-serie van Agustín Tapia steekt boven de rest van de modellen uit.

We hebben te maken met twee padel rackets die dezelfde mal, technologieën en materialen delen , met uitzondering van de koolstof op de vlakken. We raden de 18k aan aan spelers die op zoek zijn naar een harder racket om meer kracht te krijgen bij het slaan. Aan de andere kant raden we de 12k aan voor spelers die de bal meer willen voelen, dat wil zeggen een zachter racket dat meer vuurt….

Het beste is dat je de video bekijkt en alle details van onze vergelijking leest:

Nox AT10 Genius 12K 2023

We beginnen met de nieuwe Nox AT10 Luxury Genius Arena 12k 2023 , een veelzijdig professioneel padel racket voor spelers van hoog niveau die meerdere keren per week spelen. Het heeft een druppelvorm waardoor het een grote sweetspot en een gefocuste balans heeft. Het is geen hard racket, omdat het een gemiddeld balgevoel heeft, wat zorgt voor een goede baloutput en ook slagkracht.

Nox AT10 Genius luxury Arena 2023

AANBIEDING: € 319,95 Adviesprijs: € 320,00

  • Vorm: druppel
  • Spel: multifunctioneel
  • Gewicht: 360-375

Nox AT10 Genius luxury Arena 2023

Nox AT10 Genius 18K 2023

Wat betreft de Nox AT10 18K 2023 , het behoudt dezelfde oversized mal en medium balans, dus we definiëren het ook als een veelzijdig racket voor gevorderde spelers. Op het veld geeft het ons een goede controle aan de onderkant van het veld en een grotere snelheid bij schoten zoals volleys en schoten . Zijn aanraking is harder , dus hij vuurt niet zoveel als de 12k en geeft meer kracht bij het scoren.

Nox AT10 luxury Genius 18K 2023

AANBIEDING: € 169,95 Adviesprijs: € 170,00

  • Vorm: druppel
  • Spel: multifunctioneel
  • Gewicht: 365-375

Nox AT10 luxury Genius 18K 2023

Hoe zijn de nox AT10 2023 padel rackets vergelijkbaar?

Met beide padel rackets kunnen we de bal meer effect geven omdat ze een schuurpapierachtige ruwheid hebben, een afwerking met laag gramgewicht silicazand, waarmee de afwerking glad aanvoelt. Dit type ruwheid is zeer effectief wanneer het in contact komt met de bal , omdat de haren beter aan het oppervlak hechten dan bij mesjes met een ruw reliëf.

Het is ook zeer efficiënt op momenten dat de bal nat is. Dit type afwerking slijt echter meer dan ruwheid in reliëf en heeft de neiging om na verloop van tijd te verdwijnen. De duur ervan hangt af van onze speelstijl en ook van het aantal keren dat we per week spelen.

AVS anti-vibratie en smartstrap koord

Dankzij het AVS antivibratiesysteem aan de zijkanten met de 2 kunnen we genieten van een minder schadelijk spel, omdat ze de impact van de bal minimaliseren, waardoor we zonder ongemak van een spel kunnen genieten. Bovendien bevatten de 2 padelrackets het smartstrap koord , een vervangbaar veiligheidstouw waarmee u het kunt vervangen wanneer u het moet schoonmaken of vervangen door een ander, aangezien het merk verschillende touwontwerpen heeft gelanceerd om het te kunnen personaliseren.

Constructie in koolstof en HR3-rubber

Wat betreft de gebruikte materialen, beide bevatten koolstof in het frame voor meer duurzaamheid en weerstand tegen onbedoelde slagen of schokken.

Voor de kern is HR3 eva rubber gebruikt, een rubber dat in veel modellen van de Luxury-serie van het merk is gebruikt.

Dit type rubber zorgt voor een gemiddeld balgevoel , omdat het niet te hard en niet te zacht is, waardoor de perfecte combinatie tussen balvermogen, controle en kracht wordt bereikt. We zullen dus zeer goede sensaties hebben bij het slaan, aangezien het padel rackets zijn die goed vuren en ook kracht leveren om onze slagen te versnellen .

Verschillen tussen de Nox AT10 12K 2023 en de NOX AT10 18K 2023

Tot nu toe zien we dat de twee Nox-padel rackets identiek zijn. En hoe verschillen ze dan? Het belangrijkste verschil zit hem in het koolstofweefsel dat in de vliegtuigen wordt gebruikt . Zoals de naam al aangeeft, is de AT10 Genius 18k gemaakt met 18k carbon stof en de AT10 Genius 12k met 12k stof. Hier bevinden we ons op het punt dat de meeste twijfels oproept bij spelers : is 12K of 18K carbon harder?

Welnu, het eerste dat u moet weten, is dat de hardheid van een racket niet alleen wordt bepaald door het materiaal van de slagvlakken, maar ook afhangt van de vorm van het racket, het type boring, de dichtheid van het rubber of het vlechtwerk. Het moet ook gezegd worden dat er merken zijn die de “k” van koolstof anders waarderen, sommigen waarderen dat hoe lager de k, hoe stijver het blad is en anderen andersom, afhankelijk van het type vezelvlechtwerk.

In het onderhavige geval is de 18k stijver dan de 12k vanwege de combinatie van alle factoren . Dit betekent dat het de impact van de bal minder absorbeert en meer kracht genereert bij het slaan. In feite is dit racket geboren op verzoek van Agustín Tapia , die Nox vroeg om een iets stijver racket om te gebruiken in warmere toernooien en om te voorkomen dat de aanraking te zacht wordt , aangezien in warme tijden de racketmaterialen de neiging hebben om zachter te worden.

Integendeel, in koude tijden hebben de materialen de neiging stijver te zijn . Dus de verandering van 12K naar 18K carbon zorgt voor meer stijfheid van het blad.

Advies over de NOX AT10 12K en 18K 2023

De vraag van een miljoen dollar: welke te kiezen? Onze mening is dat je het racket moet kiezen dat de beste sensaties genereert. Als je op zoek bent naar een padel racket om de bal te duwen en met precisie te plaatsen, raden we de Nox AT10 Genius 18k aan vanwege zijn hardere aanraking, omdat je er het meeste uit kunt halen in het aanvallende spel , waardoor de bal meer snelheid krijgt met minder inspanning omdat het de bal niet zo veel absorbeert.

Integendeel, als je op zoek bent naar een racket om te vuren, dat wil zeggen om de bal gemakkelijk naar de andere kant van de baan te passen, dan is onze aanbeveling de Nox AT10 Genius 12k 2023 , omdat het je meer zal helpen bij verdedigende slagen , zoals de uitvoermuur of snel stuiteren, snelheid verliezen bij hard slaan omdat de aanraking zachter is en de bal meer absorbeert .

En tot hier, onze vergelijking van vandaag, hopen we dat we de verschillen tussen 2 van de beste rackets op de markt hebben verduidelijkt.