Nieuwe Vertex 04, lancering van het nieuwe Bullpadel 2024 padel racket

Van het innovatieve ontwerp tot de spectaculaire prestaties op de baan, in deze review duiken we in de details die de Vertex 04 tot een van de beste padelrackets van het seizoen maken

De meest vooraanstaande merken blijven elk seizoen innoveren om spelers betere tools te bieden om hun spel te verbeteren. Vandaag duiken we diep in de kenmerken van de nieuwe Bullpadel Vertex 04, het padel racket dat de aandacht van enthousiastelingen heeft getrokken en dat op het veld de verlenging zal zijn van Juan Tello in het nieuwe seizoen.

Op het eerste gezicht maakt de Vertex 04 deel uit van de nieuwe padel rackets van Bullpadel 2024, een collectie die de aandacht trekt niet alleen door haar zichtbare carbon esthetiek. Naast de opname van Xtend Carbon 12K vezels in de bladen, wat dit racket een robuustheid en duurzaamheid geeft die benijd wordt door de andere modellen van het seizoen.

Review padel racket Vertex 04 2024

Om ter zake te komen, dit juweeltje van Bullpadel heeft een diamantvorm en balans naar het bovenste deel, wat ongetwijfeld een uitnodiging is voor een krachtig en agressief netwerkspel. De ruwheid van het zandtype verbetert niet alleen de effecten op de bal, maar vergemakkelijkt ook een nauwkeurigere controle over de slagen, wat een speelervaring creëert die varieert tussen kracht en technische beheersing.

De Vertex 04 introduceert twee revolutionaire systemen: CURVAKTIV en AIR POWER. CURVAKTIV, verwijzend naar het gedraaide ontwerp van het frame, voegt niet alleen extra weerstand toe, maar helpt ook om trillingen te verminderen, wat zorgt voor een stabielere en comfortabelere speelervaring.

Men kan niet praten over de Vertex 04 zonder te verwijzen naar zijn grote veelzijdigheid. Hoewel het wordt ervaren als een aanvalsblad dankzij zijn vorm en balans, maakt zijn brede sweet spot en zijn aanpasbaarheid aan verschillende speelstijlen het een geweldige partner, zowel dicht bij het net als aan de achterkant van het veld.

Constructie in carbon 12K
Constructie in carbon 12K

Het CustomWeight gewichtsplaat systeem dat in de constructie wordt gebruikt, maakt aanpassingen in de balans mogelijk en de multieva kern helpt snelle ballen effectief aan te passen en de kracht in elke slag te benutten. Aan de andere kant optimaliseert AIR POWER, de evolutie van het Air React Channel systeem, de wendbaarheid door open kanalen aan de onderkant van het racket, wat een soepelere en behendigere hantering mogelijk maakt.

Met Xtend Carbon 12K vezels en een multieva rubberen kern met twee dichtheden biedt dit racket een medium tactiele ervaring, een efficiënte baluitgang en een geweldig antwoord in slagen die zowel controle als kracht vereisen.

Bullpadel Vertex 04 2024

Bullpadel Vertex 04 2024
AANBIEDING: 299,95 €
ADVIESPRIJS: 300,00 €

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Kracht
  • Gewicht: 360-375

Bullpadel Vertex 04 2024

Voordelen en Sensaties

  • Het is een padel racket voor spelers die meestal dicht bij het net spelen, op zoek naar kracht aangezien het een diamantvorm en balans naar het bovenste deel presenteert
  • Het presenteert zijn karakteristieke ruwheid van het zandtype, een lichte textuur die de effecten die we aan de bal kunnen geven opmerkelijk verbetert
  • Bevat vibradrive technologie en ook een hesacore grip voor een comfortabelere slag en grip
  • Het heeft een ontwerp van een glijdend touw met armband
  • Constructie 100% carbon voor de buis met Xtend Carbon 12K vezels op de vlakken
  • Heeft het CustomWeight plaatsysteem dat het mogelijk maakt om de balans te wijzigen, in deze editie is er een kleine wijziging in het bovenste deel aangebracht omdat de aluminium beschermer die het meestal bevatte, is verwijderd
  • Multieva kern, een rubber in verschillende dichtheden om zich beter aan te passen aan zowel langzame als snellere ballen

Kortom, de Bullpadel Vertex 04, met een uitzonderlijke slag en geweldige wendbaarheid, is een racket dat een geweldig antwoord biedt in aanval en verdediging, en het mogelijk maakt om de techniek in het spel te versterken, zonder op de lange termijn slijtage te bieden.

Uiteindelijk is het niet alleen een tool voor de padel speler, het is een statement, een verlengstuk van de wens om het veld te domineren met een sublieme mix van kracht, behoorlijk wat controle en vooral veel stijl.

Het custom weight-systeem maakt het mogelijk om gewicht toe te voegen aan het frame of aan de grip
Het custom weight-systeem maakt het mogelijk om gewicht toe te voegen aan het frame of aan de grip

Nadelen van de Vertex 04

Hoewel dit nieuwe model grote voordelen kan bieden, omdat het bekend staat als een ontwerp dat gemakkelijk aan alle publieken aanpast. Tussen de negatieve aspecten die we vinden is dat tussen de krachtrackets op de markt, het misschien een beetje kort komt voor spelers die een zeer sterke en nauwkeurige speelstijl hebben, die teleurgesteld kunnen worden omdat het geen zeer harde aanraking biedt en kan tekort schieten qua baluitgang.

Zijn uitgebreide diamantontwerp maakt het een krachtracket dat zeer handelbaar is, maar zijn controle valt dat het een zeer goed model is voor intermediaire en expert spelers die de controle boven kracht waarderen, maar het wordt niet aanbevolen voor de meer ervaren spelers die op zoek zijn naar een krachteffect.

Model evolutie in 2024

Hoewel onder de veranderingen die we in deze vinden, de aandacht trekt van het verandering van ontwerp, omdat het het vorige metalen frame elimineert voor een die past bij de mal die met zijn diamantconstructie en hoge balans een betere slag wil bieden.

Ook is het gelukt om de trillingen met tot 38% te verminderen vergeleken met zijn voorganger, wat de verlies van controle vermindert omdat het een verbeterde sweet spot presenteert, het model verbetert met premium kenmerken, met behoud van het essentie die het in voorgaande seizoenen heeft gekenmerkt.

Het Proline-seriemodel dat de handtekening van Juan Tello op de randen toont
Het Proline seriemodel dat de handtekening van Juan Tello op de randen toont

Mening en aanbevelingen

De Vertex 04 is niet alleen een racket voor 2024; het is een racket voor de toekomst van padel. En we zijn meer dan opgewonden om het in actie te zien, vooral in de vaardige handen van Juan Tello komend seizoen.

Naar onze mening keuren we niet alleen dit indrukwekkende sportimplement van de sport die we liefhebben goed; we vieren het als een stap voorwaarts in de voortdurende evolutie van het spel.