Materialen van een padel racket

Het is belangrijk om de belangrijkste materialen te kennen die worden gebruikt bij de vervaardiging van een padel racket om te begrijpen welke combinatie het beste is voor onze speelstijl.

Een van de grootste dilemma’s bij het kopen van een padel racket is om er zeker van te zijn dat we de juiste keuze maken, omdat we te maken hebben met een grote verscheidenheid aan modellen en materialen van verschillende merken.

Vaak beginnen we te twijfelen als we het hebben over de verschillende functies en technologieën die de verschillende padelrackets bieden. Welk racket is het beste om ons spel te verbeteren? Het is normaal dat je je overweldigd voelt, maar maak je geen zorgen, in dit artikel laten we je de belangrijkste materialen zien die gebruikt worden bij de productie van een padel racket, waardoor we gemakkelijker hoe kies je een padel racket kunnen kiezen op basis van ons niveau en onze speelstijl.

  • EVA : Het is het materiaal dat in het racket wordt gebruikt dat een grotere schokabsorptie mogelijk maakt.Het gebied waar de bal het racket raakt, is mogelijk het belangrijkste materiaal van het racket, omdat het ons de belangrijkste eigenschap van het racket zal geven, ofwel controle of kracht.
  • SCHUIM : Het is een van de nieuwe materialen die in padel zijn geïntroduceerd, het gebruik is vergelijkbaar met dat van EVA rubber, het belangrijkste verschil is dat de aanraking zachter is waarmee we meer kracht krijgen, maar het nadeel is dat de duur ervan kan afnemen. Een ander sterk punt van dit materiaal is de absorptie van slagen, daarom wordt het absoluut aanbevolen voor mensen met verwondingen of die vatbaar zijn voor verwondingen.
  • Carbon : Het wordt gebruikt in de delen van het racket met de grootste impact, voornamelijk in de impactzone of in de markering, het gebruik van carbon biedt lichtheid, weerstand en stijfheid, waartegen het over het algemeen de prijs aanzienlijk verhoogt.
  • Kevlar : het is een van de materialen die de meeste weerstand bieden en meer duurzaamheid bieden aan het padelracket. Gebruikt in het impactgebied van de bal en in het frame. Soms wordt het gemengd met koolstof, wat de weerstandseigenschap versterkt, vooral tegen wrijving.
  • Glasvezel : het is het meest gebruikte materiaal, zowel in tennis als in padel, voor de vervaardiging van padel rackets en rackets, het is een veel goedkoper materiaal dan koolstof of kevlar, het is vooral zeer resistent wanneer het wordt geïmplanteerd in padelpadel rackets en biedt een goede prijs kwaliteitverhouding.
  • Titanium : het is een van de laatste materialen die in de racketsport is verschenen, het wordt over het algemeen gebruikt gemengd met de verf van de titaniumpadel rackets om het een langere levensduur te geven vanwege zijn weerstandseigenschap.
  • Grafiet : het is een ander typisch materiaal dat is geërfd van tennis, bij padel wordt het over het algemeen gebruikt om het frame van het racket te versterken, naar mijn mening moeten we dit materiaal vermijden dat verouderd raakt, droge slagen kunnen het racket breken.
  • Composiet : het is een van de materialen die helpen om het mes te versterken.
  • Epoxy : Het is de hars die het mogelijk maakt om alle onderdelen van een padelracket samen te voegen en het het beeld van homogeniteit te geven, dat wil zeggen dat je het in één stuk kunt zien.

Zoals je kunt zien, bieden de meeste materialen ons meer weerstand en minder gewicht, wat de twee eigenschappen zijn die het meest nodig zijn om een padelracket in balans te houden.

Andere materialen, zoals EVA of FOAM, stellen ons in staat om verschillende kwaliteiten te verkrijgen, met EVA zullen we meer controle bereiken en met FOAM meer kracht. Een padelmerk dat met FOAM produceert, zou bijvoorbeeld Royal Padel zijn, de meeste fabrikanten produceren met EVA.

En dit is alles, ik hoop dat het je heeft geholpen bij het kiezen van je racket en het juiste materiaal nu je ze kent.