Tamara Icardo,officieel profiel

Alles over Tamara Icardo, de eerste Valenciaanse speler die een World Padel Tour-toernooi won, TOP 10 backhand-speler die samenwerkt met Delfi Brea

Tamara Icardo is een professionele racketser die momenteel op de 10e plaats staat in de World Padel Tour- ranglijst.

Zijn professionele carrière begon toen hij 6 jaar oud was, waar hij begon met tennissen maar uiteindelijk overstapte naar padel omdat dit de sport is die zijn hele familie het meest beoefent.

Tamara Icardo

Ondanks het feit dat ze heel jong begint, duurt het tot 2021 voordat ze de TOP10-ranglijst van het World Padel Tour-circuit betreedt en zichzelf als finalist en bij vele gelegenheden als winnaar weet uit te roepen.

Op het veld is Tamara’s positie backhand , een complexere positie, maar wel een waarmee ze een groot deel van het veld kan bestrijken. Op deze plek kan hij een veel krachtiger spel spelen, dus speelt hij een veel aanvallender spel. Zijn huidige professionele partner is Delfi Brea, met wie hij al meer dan een jaar concurreert.

Samen werden ze een van de revelaties van 2021, aangezien ze van niet bij de 8 beste koppels naar de derde gingen. Ze werd voor het eerst uitgeroepen tot kampioen op de Estrella Damm Santander Open 2021 en enige tijd later wist ze samen met haar partner haar tweede titel op het World Padel Tour-circuit te behalen.

Vandaag analyseren we het traject van Tamara Icardo, een van de jonge beloften die is blijven staan.

Naam

Tamara Icardo

Bijnaam

Tamara

Geboortedatum

10 oktober 1995

Geboorteplaats

Valencia (Spain)

Hoogte

1.78 m

Huidig koppel WPT 2021:

Delphi Brea

Positie

Achteruit

Biografie van Tamara Icardo

Tamara werd geboren op 10 oktober 1995 in de stad Valencia (Spanje) . Zijn liefde voor sport begon al op zeer jonge leeftijd, maar het was pas na enige tijd dat hij padel probeerde dankzij de invloed van zijn familie.

Het was met name zijn broer die hem een fan van padel maakte dankzij enkele lessen die hij hem gaf, sindsdien is hij niet gestopt met spelen. Hoewel padel een van zijn grootste passies is, heeft dit hem er niet van weerhouden om op andere gebieden te trainen, daarom heeft hij een lerarenopleiding .

Op dit moment zegt hij met veel plezier zich volledig aan het pedaal te wijden, maar hij sluit het uitoefenen van zijn beroep in de toekomst niet uit. Tamara Icardo - Lorena Figueres Op slechts 18-jarige leeftijd vormde hij een koppel met Lorena Figueres , zijn partner met wie hij 3 jaar zou spelen en met wie hij erin zou slagen om op de nummer één positie te blijven in de competities van zijn geboorteplaats.

Twee jaar lang slaagde het paar erin om geen enkele competitie te verliezen en records te breken die nog nooit eerder waren gezien in de Padelfederatie van de Valenciaanse Gemeenschap .

Dit aantal overwinningen gaf haar grote erkenning, wat haar hielp om de titel van kampioen van de Valenciaanse Gemeenschap te behalen. Pas in 2021 begint hij echter te spelen met Delfi Brea , die tot op heden zijn partner zou worden.

De twee spelers kwamen uit een jaar waarin ze niet de beste resultaten behaalden, maar samen wisten ze zich te vestigen in de top 3 van de ranglijst van de beste koppels op de World Padel Tour.

Tamara Icardo - Delfi Brea
Tamara Icardo – Delfi Brea

Ondanks het feit dat 2021 haar revelatiejaar was, was het niet allemaal goed nieuws sinds Tamara een handblessure opliep tijdens de Malmo Padel Open die haar maanden later dwong een operatie te ondergaan.

Deze blessure dwong hem begin dit jaar tot rust te komen, maar hij herstelde snel om overwinningen te kunnen blijven verzamelen. Ondanks dat 2022 niet op de beste manier van start ging, wist hij in Valencia met veel moeite de finale te bereiken.

Dit jaar zal ze de eerste Valenciaanse worden die wordt opgeroepen voor de Doha World Cup en het Spaanse team voor het Europees Kampioenschap van Marbella, waar ze zeker geschiedenis zal schrijven met haar partner.

Tamara Icardo’s vriend speelt een fundamentele rol in haar dagelijkse routine en met wie ze ontsnapt om te voetballen om het team uit haar geboortestad, Valencia CF, te bekijken wanneer ze maar kan.

Zijn eerste overwinning in de World Padel Tour

Hoewel haar carrière vele jaren omvat, duurt het tot 2021 voordat Tamara Icardo haar eerste overwinningen op de World Padel Tour behaalt .

Hun eerste overwinning kwam op de Estrella Damm Santander Open 2021, waarin ze kampioen werden door Virginia Riera en Patricia Llaguno te verslaan. Twee maanden later werd ze de eerste Valenciaanse speler die een World Padel Tour-toernooi won dankzij de Estrella Damm Valencia Open 2021 , dit keer door Gemma Triay en Alejandra Salazar te verslaan.

Een paar maanden later slagen ze erin het koppel van Nela Brito en Nicole Traviesa te verslaan, wat hen samen met hun partner Delfi Brea naar een van hun eerste halve finales zou brengen.

Hoewel ze de finale bereiken, kunnen ze niet winnen van Gemma Triay en Alejandra Salazar, en blijven ze finalisten van het Cervezas Victoria Málaga Open 2022 .

Onderscheidingen van Tamara Icardo

Tamara Icardo heeft 195 wedstrijden gespeeld op de World Padel Tour , waarvan ze er 101 heeft gewonnen, terwijl ze 8 opeenvolgende overwinningen heeft behaald.

Ongetwijfeld ongelooflijke cijfers die laten zien waarom het een van de beste is in padel.

  • Estrella Damm Santander Open 2021
  • Valladolid Master 2021
  • Estrella Damm Valencia Open 2021
  • Bieren Victoria Malaga Open 2021
  • Lugo Open 2021
  • Arena Malmö Open 2021

Officiële sponsor van Tamara Icardo

Hoewel de speler vier jaar bij het merk Head Padel speelde, was het begin dit jaar dat ze via haar sociale netwerken liet weten niet verder te gaan met het bedrijf.

Tamara Icardo Head Padel
Tamara Icardo Head Padel

Met de Head Graphene 360 Alpha Motion behaalde ze veel successen. Momenteel is het Macron die de jonge speler uitrust, een van de meest recente merken om de padel te betreden.

De beste punten van Tamara Icardo

Om te eindigen, laten we je een video achter met de beste punten van Tamara Icardo in de World Padel Tour .