Recensie Adipower Legend 2024: Analyse van Seba Nerone’s Adidas Racket

Adidas Padel brengt opnieuw een eerbetoon aan Seba Nerone met een racket van ware nummer één kwaliteit. In het artikel van vandaag analyseren we diepgaand de nieuwe Adipower Legend 2024, die komt met een legendarisch ontwerp waarvan de kenmerken bedoeld zijn om het luchtspel op de 20×10 te domineren.

We zijn terug op de blog om jullie nog een dag een recensie te brengen over een van de beste Adidas padel rackets van het huidige seizoen. De nieuwe Adipower Legend 2024 vertegenwoordigt het perfecte eerbetoon aan Seba Nerone, een van de beste spelers in de geschiedenis die nu nog steeds verbonden is aan professionele padel als coach in Premier Padel.

Dit model in beperkte oplage valt op door zijn geavanceerde technologieën en de stijfheid die het 3K carbon aan de oppervlakken biedt om een aanvalsspel op de 20×10 te ontplooien. Met dit racket wordt het uitvoeren van slangen en driepunts volleys, zo kenmerkend voor de voormalige nummer één uit Argentinië, slechts een formaliteit om punten op het scorebord te krijgen.

Recensie van de Adidas Adipower Legend 2024 door Seba Nerone

Dit echte juweeltje van Adidas is een statement voor aanvallende spelers. Zijn spectaculaire presentatie in een exclusieve doos laat een onberispelijke eerste indruk achter die duidelijk maakt dat dit geen gewoon racket is. Het komt met een diamantvorm en de balans geplaatst aan de bovenkant van het racket met als doel de luchtslagen te bevorderen.

Zoals eerder vermeld, is dit model gemaakt met 3K carbon op de oppervlakken, wat zorgt voor een harde en droge touch bij het raken van de bal. Aan de andere kant, bevat het EVA Soft Performance rubber in de kern dat perfect reageert wanneer de speler het punt probeert te definiëren met krachtige schoten zoals snelle volleys. Bovendien heeft het racket aanzienlijke ruwheid op het oppervlak dankzij het Spin Blade systeem, waardoor een extra pittigheid aan de bal kan worden toegevoegd bij gesneden slagen zoals drop shots, volleys, slangen of driepunts volleys.

De Adipower Legend 2024 bevat tot drie technologieën ontworpen om de spelervaring aanzienlijk te verbeteren. Zowel het Power Embossed Ridge-systeem als het Dual Exoskeleton bieden een extra kracht en stijfheid aan het racket, terwijl de Structural Reinforcement het een superieure weerstand biedt, vooral bij het opvangen van slagen met het net, het glas of het oppervlak.

Hoewel het ontworpen is voor de aanval, reageert dit racket ook perfect in situaties zoals verdediging en overgangsbewegingen naar het net. Het heeft een aanzienlijke sweet spot voor een model bedoeld voor gevorderde spelers, dus het past goed bij andere speelstijlen die niet expliciet op aanval zijn gebaseerd. Aan de andere kant ligt het gewicht binnen een standaardbereik van 360 tot 375 gram en het racket bevat ook een beschermer op het frame dat wrijving met verschillende oppervlakken tijdens de competitie voorkomt.

Adidas Adipower Legend 2024

Adidas Adipower Legend 2024
AANBIEDING: 239,96 €
ADVIESPRIJS: 300,00 €

  • Vorm: Diamant
  • Spel: Kracht
  • Gewicht: 360-375

Adidas Adipower Legend 2024

Gevoelens op de baan met de Adipower Legend 2024

We merken dat het een zeer reactief racket is dat licht kantelt, wat betekent dat de balans naar de top is gericht. Met betrekking tot zijn sweet spot, biedt het aanzienlijke kracht om tegenstanders in verdediging in de problemen te brengen. Het heeft een geweldige baluitgang wanneer de spelsnelheid medium-hoog is, waardoor diepe schoten perfect uitkomen om dicht bij het net te blijven.

Het is een model dat zeer hanteerbaar is dankzij de lichtheid van het EVA Soft Performance rubber. Dit vertaalt zich in een groot vermogen om het racket te verplaatsen in gecompliceerde situaties zoals verdediging of het uitwisselen van volleys om de bal verder naar de andere kant van het veld te kunnen passeren. Bovendien is de ruwheid van het oppervlak behoorlijk aanwezig en heeft het zijn impact op het spel bij het uitvoeren van gesneden schoten, waardoor een verder aspect wordt benadrukt in het offensieve deel.

De nieuwe Adipower Legend 2024 bevat de handtekening van Seba Nerone aan beide zijden en wordt gepresenteerd aan de gebruiker in een elegante adidas doos. | Afbeelding: adidas Padel.

Over het algemeen raden we de Adipower Legend 2024 aan voor gevorderde of expert spelers die op zoek zijn naar een betrouwbaar racket om aan te vallen. Het is een ideaal model voor degenen die meestal aan de achterkant spelen en willen een racket met een droge touch die hen in staat stelt de bal aan te drukken bij het uitvoeren van effectvolleys, blokkeringen en smashes om continu aan te vallen in het offensieve gebied. In de verdediging reageert het racket goed zolang de speler zich aanpast aan zijn sweet spot, dus het scoort ook hoog.

Adipower Legend 2024 vs Adipower Legend 2023: verschillen

Wat betreft de verschillen met het model van vorig seizoen, biedt de nieuwe Adipower Legend 2024 een meer gecontroleerde kracht in algemene termen. De drie belangrijkste wijzigingen liggen in het ontwerp, het rubber en het carbon dat is gebruikt in de constructie.

Ten eerste verandert het ontwerp van beide modellen alleen in termen van kleur. Terwijl de Adipower Legend 2024 zwart en goudbruin omvat met de handtekening van Seba Nerone op de oppervlakken, heeft het racket van dit seizoen zwarte en lichtgroene kleuren samen met de handtekening van de voormalige Argentijnse speler.

Het model van 2024 vertegenwoordigt het tweede racket dat adidas heeft gelanceerd uit de “Legend” lijn. De eerste versie was die van vorig jaar. | Afbeelding: adidas Padel.

Aan de andere kant komt de Adipower Legend 2023 met een EVA Soft rubber met een zachtere dichtheid dan het EVA Soft Performance van de Adipower Legend 2024. Dit zorgt ervoor dat de baluitgang veel groter is in het model van vorig seizoen, waardoor de slag veel nauwkeuriger moest zijn om de bal niet tegen het glas te slaan, terwijl het nieuwe racket een meer tolerante impactoppervlakte heeft.

Ten slotte is het 2TO1 carbon van de Adipower Legend 2023 anders dan het 3K dat is opgenomen in de Adipower Legend 2024. Beide zijn reactieve rackets, maar die van vorig jaar heeft een extra boost van kracht die de speler moet kunnen beheren om een goed volume van spel in de wedstrijden te kunnen afdrukken. Dat is waarom we overwegen dat het model van dit jaar iets meer controle biedt zonder dat de kracht wordt aangetast, zoals we eerder hebben besproken is het een racket ontworpen voor de aanval die het verschil maakt dicht bij het net.

Mening over de Adipower Legend 2024

We staan voor een van de rackets van het seizoen voor spelers die hun stijl baseren op kracht. Dit high-end model valt op door zijn stevigheid in de offensieve fase, zonder de defensieve fasen en overgangen te verwaarlozen, waar het zijn functie vervult zolang zijn sweet spot wordt gerespecteerd.

Dicht bij het net is het een echt kanon en stelt het in staat om veel snelheid aan de luchtslagen toe te voegen. Het is een racket ontworpen voor spelers die gewoonlijk in de backhand positie spelen en willen de hoofdrolspelers zijn bij het definiëren van het punt. Zonder twijfel een ander groot succes van adidas, dat dit seizoen opnieuw bijna de hoogste eer behaalt met dit en andere ongeëvenaarde modellen zoals de Metalbone Hard+ of de Adipower Multiweight Control 3.3.